Οι τραυματισμοί "θερίζουν" στην Ευρωλίγκα

Xωρίς καν να έχει συμπληρωθεί η μισή περίοδος στην regular season, οι ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα μετρούν τις πληγές τους από τους συνεχόμενους και συχνά σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι τραυματισμοί "θερίζουν" στην Ευρωλίγκα
bala euroleague

Oι ψίθυροι υπήρχαν από πέρυσι για το νέο καλεντάρι της Ευρωλίγκας. Πολλά τα ματς, πολλά τα ταξίδια, πολλοί και οι τραυματισμοί.

Εφέτος οι ψίθυροι έγιναν κραυγές. Κραυγές απόγνωσης από τους συλλόγους, ειδικά τους μεγάλους που βλέπουν τους παίκτες τους να πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα και να ταλαιπωρούνται για εβδομάδες ή και μήνες.

Την ίδια ώρα οι ομάδες αναζητούν τρόπο να ξεπεράσουν τους σκοπέλους. Ομως, κακά τα ψέματα, στην Ευρωλίγκα ούτε πάρα πολλά χρήματα υπάρχουν ούτε τα μπάτζετ μπορούν να πάνε στο ... θεό. Ηδη σύλλογοι όπως η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ κάνουν υπέρβαση, ξοδεύουν περισσότερα από όσα βγάζουν αλλά αυτό δεν φτάνει.

Προφανώς χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση και ίσως επανεξέταση για το τι πρέπει να κάνουν στις λίγκες των χωρών τους οι ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα.

Ο πίνακας με τους τραυματίες παίκτες της εφετινής Ευρωλίγκας που δημοσίευσε η "El mundo deportivo" είναι πάντως αρκούντως χαρακτηριστικός.

Σύμφωνα μ' αυτόν ήδη 60 παίκτες έχουν περάσει στα πιτς, για μικρό ή για μεγαλύτερο διάστημα. Μιλάμε, χονδρικά, για το 1/4 των ενεργών παικτών των ομάδων, νούμερο αν μην τι άλλο πολύ μεγάλο.

Οι τραυματισμοί "θερίζουν" στην Ευρωλίγκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK