Όλα τα σενάρια από το 1 ως το 8: Ισοβαθμίες και σταυρώματα...

Πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ευρωλίγκα και τι ισχύει πριν από την τελευταία αγωνιστική; Πού θα καταλήξουν οι πρώτες οκτώ ομάδες των πλέι οφ και ποια τα πιθανά ζευγάρια.

Όλα τα σενάρια από το 1 ως το 8: Ισοβαθμίες και σταυρώματα...

Ήρθα έτσι τα πράγματα στην Ευρωλίγκα που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όλα τα σενάρια είναι πιθανά πριν από την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Μετά τ' αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής "κλείδωσαν" δύο θέσεις. Την μία (1η) τη γνωρίζαμε ήδη, αφού την είχε καπαρώσει η ΤΣΣΚΑ. Την ίδια ώρα η ήττα του Ολυμπιακού προσέφερε τη 2η θέση στη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς, η οποία την Πέμπτη είχε φύγει με το διπλό από την έδρα της Χίμκι.

Αναπόφευκτα το ενδιαφέρον μεταφέρεται στις θέσεις από το 3 ως το 8. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την τρίτη θέση, δεδομένου ότι παίζει εντός έδρας κόντρα στη Ζαλγκίρις και την ευνοεί είτε η ισοβαθμία με τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε η τριπλή που θα έχει και τον Παναθηναϊκό.

Η "βασίλισσα" παίζει εντός με την αδιάφορη Μπάμπεργκ και θα είναι έκπληξη μεγατόνων, αν ηττηθεί. Θα γνωρίζει, δε, αφού παίζει Παρασκευή, το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού την Πέμπτη στο Μιλάνο και τι ακριβώς χρειάζεται για το πλεονέκτημα έδρας.

Οι "πράσινοι" με νίκη στο Μιλάνο δεν πέφτουν κάτω από την 5η θέση και θα ελπίζουν σε... θαύμα για την 4η (νίκη Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη ή ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις). Αν όμως ο Παναθηναϊκός χάσει, "κινδυνεύει" να βρεθεί έκτος. Πως θα συμβεί αυτό; Αν την Παρασκευή ηττηθεί και ο Ολυμπιακός από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ.

Το παράδοξο εδώ είναι πως σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός νικήσει στο Μιλάνο, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να... επιλέξει αντίπαλο για τα πλέι-οφ τη Ζαλγκίρις. Και αυτό θα γίνει, αν ηττηθεί από τους Λιθουανούς! Διαφορετικά, αν οι "ερυθρόλευκοι" νικήσουν, την 6η θέση θα πάρει λογικά η φορμαρισμένη Μπασκόνια, η οποία αντιμετωπίζει στη Βιτόρια την αδιάφορη και ουραγό Εφές. Οι Βάσκοι είναι καλύτεροι σε κάθε ισοβαθμία, διπλή (μόνο με τη Ζαλγκίρις) ή τριπλή (με Ζαλγκίρις και Χίμκι).

Συνοπτικά τα σενάρια κατάταξης από την 3η έως την 8η θέση:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

- 3ος με νίκη επί της Ζαλγκίρις ή ήττα και νίκη της Ρεάλ

- 4ος με ήττα από τη Ζαλγκίρις, ήττα της Ρεάλ και νίκη του Παναθηναϊκού

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

- 4η με νίκη επί της Μπάμπεργκ ή ήττα της και ήττα και του Παναθηναϊκού

- 5η με ήττα από τη Μπάμπεργκ και νίκη του Παναθηναϊκού

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

- 3ος με νίκη επί της Μιλάνο και ήττες των Ολυμπιακού και Ρεάλ.

- 4ος με νίκη επί της Μιλάνο και ήττα της Ρεάλ

- 5ος με νίκη επί της Μιλάνο και νίκη της Ρεάλ ή με ήττα από την Μιλάνο και ήττα της Ζαλγκίρις

- 6ος με ήττα από την Μιλάνο, νίκη της Ζαλγκίρις και νίκη της Ρεάλ.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

- 5η με νίκη επί του Ολυμπιακού, νίκη της Ρεάλ και ήττα Παναθηναϊκού

- 6η με νίκη επί του Ολυμπιακού και ήττες Ρεάλ και Παναθηναϊκού. Επίσης με νίκη επί του Ολυμπιακού και νίκη του Παναθηναϊκού.

- 7η με ήττα από τον Ολυμπιακό, νίκη της Μπασκόνια και ήττα της Χίμκι

- 8η με ήττα από τον Ολυμπιακό και νίκες των Μπασκόνια και Χίμκι

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

- 6η με νίκη επί τη Εφές και ήττα της Ζαλγκίρις

- 7η με νίκη επί της Εφές και νίκη της Ζαλγκίρις

- 8η με ήττα από την Εφές και νίκη της Χίμκι

ΧΙΜΚΙ

- 6η με νίκη επί της Μπαρτσελόνα και ήττες των Ζαλγκίρις και Μπασκόνια

- 7η με νίκη επί της Μπαρτσελόνα, νίκη της Ζαλγκίρις και ήττα της Μπασκόνια. Με νίκη επί της Μπαρτσελόνα νίκη της Μπασκόνια και ήττα της Ζαλγκίρις

- 8η με ήττα από τη Μπαρτσελόνα

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 29 ΑΓΩΝΕΣ

Όλα τα σενάρια από το 1 ως το 8: Ισοβαθμίες και σταυρώματα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK