Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Τα 3,5 λεπτά του Μπόγρη έφεραν τα ρεκόρ του Μιλουτίνοφ

Ο Γιώργος Μπόγρης έπαιξε 3'30''. Αρκετά για να επηρεάσει την εξέλιξη της μάχης στη Βαρκελώνη επιτρέποντας στον Ολυμπιακό του αγέρωχου Μιλουτίνοφ να καταφέρει άλλο ένα μεγάλο διπλό (69-60) στην εφετινή Euroleague.

EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από Μόσχα σε Βιτόρια, μετά για Μόναχο και επόμενο σταθμό τη Βαρκελώνη. Τα 7.500 χλμ. οδηγικής απόστασης από πόλη σε πόλη ενώνουν τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού στην Euroleague. Νίκες που σε μια 'μαραθώνια' διαδρομή με ανηφορο-κατηφόρες που έχει τερματισμό στην τετράδα της τελικής κατάταξης είναι πιθανό να μετρήσουν... διπλά.

Στο 69-60 επί της Μπαρτσελόνα στο 'Παλάου' θα βρεις πολλά καλά.

Όπως την κορυφαία αμυντική απόδοση της σεζόν. Όπως το carreer high του Νίκολα Μιλουτίνοφ σε (αμυντικά / επιθετικά / συνολικά) ριμπάουντ (7+7=14) και βαθμό αξιολόγησης (36). Όπως το μεστό παιχνίδι του Βασίλη Σπανούλη με 4/9 τρίποντα και τα... 0 λάθη για πρώτη φορά μετά τις 15 Φλεβάρη του 2013! Όπως το γεγονός πως από το 26-25 των 'μπλαουγκράνα' η ελληνική ομάδα δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο και μαζί το προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης κι ας έκανε περισσότερα λάθη (15 έναντι 9) κι ας είχε ελάχιστες ασίστ (12).

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Τα 3,5 λεπτά του Μπόγρη έφεραν τα ρεκόρ του Μιλουτίνοφ

Αυτό που δεν θα βρεις είναι τη συνεισφορά του Γιώργου Μπόγρη σε όλη αυτήν την προσπάθεια, όταν μάλιστα ο Γιώργος Πρίντεζης είχε αποσυρθεί στον πάγκο λόγω συσπάσεων στη μέση.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ασυναγώνιστος, ασχέτως του αντιπάλου που είχε απέναντί του, αφού ο Τόμιτς, ο Πούστοβι και ο Σεραφέν είχαν όλοι μαζί 8 πόντους - ο Σίνγκλετον του μηδέν (0/5 σουτ) ήταν από άλλο ανέκδοτο. Θα έπρεπε παρόλα αυτά να ξεκουραστεί. Λογικά ο Ντέιβιντ Μπλατ μερίμνησε όταν ο Ολυμπιακός ήταν στο +12 (47-35, 24'50''). Είχε το περιθώριο ν' αφήσει 2-3 λεπτά δίχως συνέπειες. Δεν ξόδεψε ούτε δευτερόλεπτο.

Ο Μπόγρης έδωσε ένα φάουλ στον Πούστοβι για να τον... αισθανθεί κι έκτοτε μόνο '+' στην ατομική στατιστική του. Επιθετικό ριμπάουντ, εύστοχο σουτ από το ύψος των βολών, ακόμη ένα ενδιάμεσο από τα πλάγια, κερδισμένο φάουλ και 1/2 βολές. Βγήκε στο 28'14'' με το σκορ στο 55-44. Τι είχε χάσει σ' αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός; Ένα πόντο (8-9) - ουσιαστικά τίποτα - κρατώντας την Μπαρτσελόνα σε απόσταση ασφαλείας. "Ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή όσο ποτέ άλλοτε, χωρίς να φοβηθούμε", ισχυρίστηκε ο Έλληνας σέντερ μιλώντας σταθερά σε πρώτο πληθυντικό.

Ο ίδιος σίγουρα δεν είχε φοβηθεί, με αποτέλεσμα ο Μιλουτίνοφ να επανέλθει φρεσκότατος στην τέταρτη περίοδο, προσφέροντας μέχρι το 38', όταν είχε πια κριθεί το αποτέλεσμα (67-56), άλλους 4 πόντους συνδυασμένους κυρίως με αποτελεσματικές αμυντικές προσπάθειες. Οι 'μπλαουγκράνα' τρόμαζαν στην όψη του και πετούσαν λέι απ και φόλοου χωρίς να βρίσκουν στόχο.

"Απολαμβάνω το μπάσκετ και τη συνύπαρξη με τα παιδιά, νιώθω πολύ καλά το κορμί μου. Εύχομαι να παίξω ακόμη καλύτερα", η ατάκα μετριοφροσύνης του Σέρβου σέντερ. Την ίδια στιγμή στο Σαν Αντόνιο του Τέξας ένας 70χρονος ασπρομάλλης κόουτς αλλάζει κανάλι για να μην βλέπει τι επέλεξε ν' αφήσει πίσω στην Ευρώπη για να μην... ξοδευτεί. Αντίθετα ο Ντέιβιντ Μπλατ βλέπει σταθερά το ίδιο πρόγραμμα.

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK