Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού

Η πειθαρχική επιτροπή της Euroleague απέρριψε την ένσταση του Ολυμπιακού για επανάληψη του αγώνα με τη Σιένα, εξαιτίας προβλήματος στο χρονόμετρο, με συνέπεια το παιχνίδι να κατοχυρώνεται υπέρ των πρωταθλητών Ιταλίας.

Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητούσε την επανάληψη του αγώνα επικαλούμενος το δεδικασμένο από το ματς της ΑΕΚ με την Τάου. Στην υπερασπιστική γραμμή του χρησιμοποίησε τον αγώνα της Γκέτινγκεν με την Μπεσίκτας, μία περίπτωση που είναι ίδια ακριβώς με όλα όσα διαδραματίστηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού στο ΣΕΦ.

Ο αθλητικός δικαστής δεν αποδέχθηκε τα επιχειρήματα των "ερυθρολεύκων", με συνέπεια η Σιένα να πάρει τη νίκη με 74-72.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με το σκεπτικό που παρουσιάζεται στην απόφαση του αθλητικού δικαστή, καμία από τις 2 ομάδες δεν γνώριζε ότι υπήρξε προβλήμα με το χρονόμετρο και συνέχισαν να παίζουν κανονικά. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτό το πρόβλημα όντας στην επίθεση, σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, στο οποίο γίνεται αναφορά και στο άστοχο λέι απ του Κάιλ Χάινς, με συνέπεια το πρόβλημα του χρονομέτρου να μην ευνοεί μόνο τη μία ομάδα.

Το κείμενο της απόφασης συνεχίζει τονίζοντας ότι σε περίπτωση επανάληψης αναπόφευκτα θα θεωρηθεί ότι δίδεται 3η ευκαιρία στον Ολυμπιακό, μετά τις 2 άστοχες επιθετικές προσπάθειες στα 10 δευτερόλεπτα, με συνέπεια "το αποτέλεσμα να είναι λιγότερο δίκαιο, αφού θα επιτευχθεί μέσα από διαμαρτυρία (και όχι σε αγωνιστικό επίπεδο) και θα έχει προκληθεί από ελαττωματικό εξοπλισμό του γηπέδου του Ολυμπιακού".

Όσο για τους συσχετισμούς με την αναμέτρηση του αγώνα της Γκέτιγκεν με την Μπεσίκτας, σημειώνεται από την απόφαση πως σε εκείνο το παιχνίδι "η τελευταία και επίμαχη φάση ήταν σε εξέλιξη μέχρι την τελευταία κόρνα. Το πρόβλημα του χρονομέτρου ευνόησε τη γηπεδούχο ομάδα, στην οποία χορηγήθηκε επιπρόσθετος χρόνος για να σημειώσει το νικητήριο καλάθι".

Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού

Το χρονικό της υπόθεσης

Ολυμπιακός - Σιένα 72-74

Κατέθεσε ένσταση ο Ολυμπιακός

Μπαρτζώκας: "Απίστευτα πράγματα για να χάσουμε"

Το δεδικασμένο των αγώνων που επαναλήφθηκαν

Κορυφή το καλάθι του Μπράουν

Mπάνκι: "Μας βοήθησε το γεγονός ότι 'κόλλησε' το ρολόι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK