Η απάντηση Σφαιρόπουλου για το Final-4

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 και αποκρίθηκε με νόημα...

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ούτε που θέλει ν' ακούει για Final-4 ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος εξήγησε το... μηδενικό χρόνο συμμετοχής του Πάτρικ Γιανγκ.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε: " Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, απέναντι σε μια πολύ ταλαντούχα και καλή ομάδα, ειδικά στο γήπεδο τους επιθετικά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Θεωρώ πως το σημαντικό ήταν πως η άμυνα μας ήταν πολύ συγκεντρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Από την άμυνα μας ελέγξαμε τον ρυθμό της αναμέτρησης. Δεν αφήσαμε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να πετύχει πολλούς πόντους όπως κάνει συνήθως. Επιθετικά μοιράσαμε σωστά την μπάλα, κάποιες στιγμές είχαμε ένα πραγματικά καλό ομαδικά παιχνίδι για να βρούμε καλό σουτ. Πρέπει ταυτόχρονα να παραδεχτούμε πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπαιζε με απουσίες. Θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο το ματς, εάν ήταν πλήρης.

Χαρακτηριστικό για την επίθεση μας ήταν ότι είχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ήταν δύσκολο να προετοιμάσουμε το ματς γιατί δεν ξέραμε ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι, επίσης, ξέροντας πως κάποιοι παίκτες που είναι η μεγάλη δύναμη της Μακάμπι, δεν ήταν απόψε σε θέση να παίξουν. Γενικά προσεγγίσαμε το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο και το μόνο σημείο που δεν είμαι ευχαριστημένος, είναι τα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Δεν παίξαμε καλή άμυνα και δεν πήραμε τίποτα από την επίθεση. Εύχομαι στη Μακάμπι καλή συνέχεια, να επανέλθουν οι τραυματίες και να έχουν υγεία.

Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για Final Four. Όχι μόνο το Final Four, αλλά ούτε για τα play off δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το μακρινό μέλλον, χρειάζεται υπομονή και συγκέντρωση και να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο ματς, τίποτα άλλο.

Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας και μας λείπει πολύ. Τον θέλουμε να είναι γρήγορα πίσω κοντά μας. Ο Πάτρικ είχε τενοντίτιδα, τώρα έχει επιστρέψει, αλλά δεν ήθελα να τον πιέσω και να μείνει πάλι έξω. Ξέρουμε ότι σιγά-σιγά θα επιστρέψει στο 100%. Όσο για τον Σπανούλη, είναι στον σωστό δρόμο και δουλεύει σκληρά για να επιστρέψει απόλυτα έτοιμος.

Δουλεύουμε σκληρά, έχουμε καλή χημεία, αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά όπως κάνουμε τώρα και μείνουμε ταπεινοί, θα έχουμε ένα καλό μέλλον".

News 24/7

24MEDIA NETWORK