ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ: Ορθάνοιχτος ο δρόμος για την πρόκριση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πήρε και τη νίκη και τη διαφορά κόντρα στη Ρεάλ και πλέον ο δρόμος της πρόκρισης είναι ανοιχτός και εξαρτάται μόνο από τον ίδιο.

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ κρατά ολοζώντανο το όνειρο των "ερυθρόλευκων" για πρόκριση από τον όμιλο του θανάτου.

Τα πράγματα, παρά το περίπλοκο της βαθμολογίας του ομίλου, παραμένουν απλά για τους Πειραιώτες. Με δύο νίκες στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια τους περνούν στην επόμενη φάση ο κόσμος να χαλάσει.

θεωρητικά, ο Ολυμπιακός πλέον μπορεί να βγει και πρώτος στον όμιλό του αν η ΤΣΣΚΑ κάνει δύο ήττες στα επόμενα παιχνίδια της (πολύ δύσκολο βέβαια) και χάσει και τη διαφορά από τους "ερυθρόλευκους".

Μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης και της Παρασκευής προέκυψε πενταπλή ισοβαθμία στην τρίτη θέση του ομίλου μεταξύ Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ, Ρεάλ, Ολυμπιακού και Χίμκι.   Επί της ουσίας αυτή η ισοβαθμία θα σπάσει όπως και να έχει την επόμενη αγωνιστική αφού ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Χίμκι και η Μπαρτσελόνα με την Μπάμπεργκ.

Επικρατώντας της Χίμκι (και με δεδομένο ότι έχει πάρει και τη νίκη στο πρώτο ματς) ο Ολυμπιακός διατηρείται για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης και βάζει από κάτω τουλάχιστον δύο ομάδες. Από εκεί και πέρα ο δρόμος της πρόκρισης είναι ορθάνοιχτος ακόμα και με μία απλή νίκη (χωρίς τη διαφορά) επί της ΤΣΣΚΑ στο τελευταίο ματς. 

Ενα άλλο πιθανό σενάριο είναι να μπορέσει να βάλει από κάτω του ο Ολυμπιακός την Μπασκόνια. Με 2/2 των "ερυθρόλευκων" και 0/2 των Βάσκων, ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι από πάνω σε μονή ισοβαθμία.

Τα πράγματα σαφώς περιπλέκονται σε ενδεχόμενο ήττας στη Μόσχα. Σ' αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ την τελευταία αγωνιστική για να ελπίζει ότι με το 7-7 μπορεί να βρεθεί στην πρώτη τετράδα. Το 7-7 όμως δεν του φτάνει αν στα επόμενα δύο ματς η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ κάνουν τα δύο στα δύο αφού αυτές θα φτάσουν τις οκτώ νίκες αριθμό στον οποίο έχουν ήδη φτάσει η Μπασκόνια και η ΤΣΣΚΑ. Κοντολογίς ο Ολυμπιακός με ήττα στη Μόσχα θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Η Ρεάλ δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι σε δύσκολη θέση καθώς τα δύο επόμενα παιχνίδια της είναι  (με Μπασκόνια έξω και Χίμκι μέσα). Η Μπαρτσελόνα μπορεί να φτάσει τις οκτώ νίκες (παίζει με Μπάμπεργκ μέσα και Ζαλγκίρις έξω) ενώ η Μπάμπεργκ έχει και αυτή δύσκολο πρόγραμμα (Μπαρτσελόνα έξω, Μπασκόνια μέσα) κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα προσεγγίσει τον αριθμό οκτώ.

Η βαθμολογία

ΤΣΣΚΑ 8-4

Μπασκόνια 8-4

Μπαρτσελόνα 6-6

Ρεάλ 6-6

Μπάμπεργκ 6-6

Ολυμπιακός 6-6

Χίμκι 6-6

Ζαλγκίρις 2-10

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος

12η αγωνιστική

Μπασκόνια-Μπαρτσελόνα 75-71

Μπάμπεργκ-ΤΣΣΚΑ 91-83

Ζαλγκίρις-Χίμκι 71-76

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ρεάλ 99-84

13η αγωνιστική

31 Μαρτίου: Χίμκι-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

31 Μαρτίου: Μπαρτσελόνα-Μπάμπεργκ

1 Απριλίου: ΤΣΣΚΑ-Ζαλγκίρις

1 Απριλίου: Μπασκόνια-Ρεάλ

14η αγωνιστική

7 Απριλίου: Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα

7 Απριλίου: Μπάμπεργκ-Μπασκόνια

7 Απριλίου: Ρεάλ-Χίμκι

8 Απριλίου: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ

Οι διπλές ισοβαθμίες του Ολυμπιακού:

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: (ήττα 92-85 στη Ρωσία, θέλει νίκη με +8)

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης:  Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Χίμκι: (νίκη 89-77 στην Ελλάδα, αρκεί και ήττα μέχρι -11)

Ολυμπιακός - Μπάμπεργκ: Μπάμπεργκ

Τα κριτήρια στις ισοβαθμίες:

1. Νίκες στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

2. Διαφορά πόντων στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

3. Διαφορά πόντων συνολικά στον όμιλο του top 16 των ομάδων που ισοβαθμούν

4. Καλύτερη επίθεση συνολικά στον όμιλο του top 16 των ομάδων που ισοβαθμούν