Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τα πλέι οφ: Πώς προκρίνεται

Ανοικτός παραμένει ο δρόμος του Ολυμπιακού προς τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αρκεί να επικρατήσει στα τρία ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του Top16. Η τριπλή ισοβαθμία στο 7-7 που του δίνει πρόκριση.

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τα πλέι οφ: Πώς προκρίνεται
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις χάρις στο 74-59 της Παρασκευής και στα τελευταία τρία παιχνίδια του Top16 θα πολεμήσει για την (όπως εξελιχθεί τα πράγματα) υπέρβαση.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ρεκόρ 5-6 και σε αυτή τη φάση ισοβαθμούν με Μπάμπεργκ και Χίμκι, αλλά προς το παρόν υστερούν στην τριπλή ισοβαθμία δεδομένου ότι έχουν 0/2 απέναντι στη γερμανική ομάδα.

Παρόλο που το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, το καλό για τον Ολυμπιακό είναι πως θα δώσει δύο από τα τρία παιχνίδια του εντός έδρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το ιδανικό σενάριο θα είναι να πετύχει το απόλυτο, φτάνοντας το 8-6. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχει σίγουρα αφήσει πίσω τη Χίμκι, με την οποία παίζει στη Μόσχα σε δύο εβδομάδες και θα ελπίζει ότι δεν θα προκύψει κάποια ισοβαθμία με Μπαρτσελόνα ή Μπάμπεργκ, έναντι των οποίων υστερεί. Οι Πειραιώτες δεν θέλουν την ομάδα των Τρινκέρι-Ζήση ούτε σε πολλαπλή ισοβαθμία διότι οι δύο ήττες που έχουν υποστεί θα είναι καταδικαστικές.

Το ότι οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν δύσκολο πρόγραμμα (με ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) μειώνει τις πιθανότητες να φτάσουν στο όριο του 8-6, κάτι που σημαίνει ότι ο "άχαστος" Ολυμπιακός θα αποφύγει τη συνύπαρξη μαζί τους.

Καταλήγοντας, αυτό που κυρίως ψάχνει ο Ολυμπιακός, δεδομένου ότι η Μπασκόνια (απέναντι στην οποία έχει το πλεονέκτημα) είναι στο +2 και η Μπαρτσελόνα έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα όλων (Μπασκόνια, Μπάμπεργκ, Ζαλγκίρις) είναι ν' αφήσει εκτός Μπάμπεργκ, Χίμκι και Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία παίζει στο ΣΕΦ στις 25/3. Αν σε αυτό το ματς μπορούσε να καλύψει και το -12 του πρώτου αγώνα, ο δρόμος θα ήταν ορθάνοιχτος, αφού οι πρωταθλητές Ευρώπης θα παίξουν επίσης στη Βιτόρια και με τη Χίμκι μέσα.

Στις επτά νίκες ο Ολυμπιακός θα περάσει, εφόσον νικήσει Ρεάλ (ακόμη και χωρίς διαφορά) και Χίμκι, η Μπαρτσελόνα κάνει τουλάχιστον 2/3 φτάνοντας στο 8-6, η Μπάμπεργκ νικήσει μόνο τη Ζαλγκίρις (φτάσει δηλαδή το 6-8), οι Μαδριλένοι επικρατήσουν της Μπασκόνια και χάσουν από τη Χίμκι που θα έχει κερδίσει τους Λιθουανούς. Στην τριπλή ισοβαθμία του 7-7 η ελληνική ομάδα θα έχει το 2/2 απέναντι στους Ρώσους και με επιμέρους 3-1, θα υπερτερεί των άλλων δύο που θα έχουν μοιραστεί τις μεταξύ νίκες τους.

Τον Ολυμπιακό συμφέρει και οποιαδήποτε ισοβαθμία που θα περιλαμβάνει την Μπασκόνια, απέναντι στην οποία έχει 2/2. Τούτο σημαίνει ότι η ομάδα του Περάσοβιτς θα έχει χάσει τουλάχιστον δύο από τα τρία παιχνίδια της, το ένα εκ των οποίων σίγουρα είτε από τη Ρεάλ είτε από την Μπάμπεργκ. Τότε όμως μπλέκει πολύ το πράγμα.

H βαθμολογία

ΤΣΣΚΑ 8-3

Μπασκόνια 7-4

Μπαρτσελόνα 6-5

Ρεάλ 6-5

Μπάμπεργκ 5-6

Χίμκι 5-6

Ολυμπιακός 5-6

Ζαλγκίρις 2-9

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος

12η αγωνιστική

23 Μαρτίου: Μπασκόνια-Μπαρτσελόνα

24 Μαρτίου: Μπάμπεργκ-ΤΣΣΚΑ

25 Μαρτίου: Ζαλγκίρις-Χίμκι

25 Μαρτίου: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ρεάλ

13η αγωνιστική

31 Μαρτίου: Χίμκι-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

31 Μαρτίου: Μπαρτσελόνα-Μπάμπεργκ

1 Απριλίου: ΤΣΣΚΑ-Ζαλγκίρις

1 Απριλίου: Μπασκόνια-Ρεάλ

14η αγωνιστική

7 Απριλίου: Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα

7 Απριλίου: Μπάμπεργκ-Μπασκόνια

7 Απριλίου: Χίμκι-Ρεάλ

8 Απριλίου: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK