Λο στο Contra.gr: "Βγάζω το καπέλο στον Μπαρτζώκα"

Κατά πολλούς ο Εϊσι Λο είναι ο παίκτης-κλειδί του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Αμερικανός γκαρντ μιλά στο Contra.gr για το ρόλο του πίσω από το σταρ Βασίλη Σπανούλη, αναλύει τις πιθανότητες της ομάδας του στο φάιναλ φορ του Λονδίνου και αποθεώνει τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Λο στο Contra.gr: "Βγάζω το καπέλο στον Μπαρτζώκα"

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί σ' αυτό το φάιναλ φορ ως πρωταθλητής Ευρώπης;

Δεν θα μπω σ' αυτή τη διαδικασία. Να μιλήσω δηλαδή για φαβορί. Εχουμε πολύ πρόσφατο το περσινό παράδειγμα της ΤΣΣΚΑ. Ηταν το μεγάλο φαβορί για να τα πάρει όλα. Και όμως ηττήθηκε από μας. Αρα τι πρέπει να κάνουμε; Να πολεμήσουμε για 40 λεπτά και να τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε. Αν το κάνουμε δύο φορές θα πάρουμε και το τρόπαιο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι είσαι ο παίκτης-κλειδί του Ολυμπιακού. Το πιστεύεις και εσύ;

Νιώθω ότι είμαι ένα σημαντικό κομμάτι για την ομάδα. Στην άμυνα συνήθως παίρνω τον πιο επικίνδυνο παίκτη του αντιπάλου, στην επίθεση προσπαθώ να κάνω πιο εύκολη τη ζωή του Μπίλι (Σπανούλη), ειδικά τις φορές που η αντίπαλη άμυνα του βάζει δύσκολα προβλήματα. Εχω και εγώ το ρόλο μου. Αλλά σαν ομάδα πιστεύω ότι έχουμε πολύ ταλέντο. Πάρα πολύ ταλέντο.

Τι ξέρεις για την ΤΣΣΚΑ; Που πρέπει να τους χτυπήσετε;

Θέλω να σου μιλήσω ειλικρινά. Τους έχω όλη και όλη μία φορά στην τηλεόραση. Αλλά από εδώ και πέρα θα μελετήσω πολύ προσεκτικά το παιχνίδι τους όπως έκανα και πριν από τη σειρά με την Εφες. Φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα αλλά για όλη την ομάδα. Από εδώ και πέρα λοιπόν αρχίζει η μελέτη της ΤΣΣΚΑ.

Υπάρχει πίεση ή φόβος;

Δεν φοβόμαστε. Θα σου πω κάτι που μας λέει συνέχεια ο κόουτς Μπαρτζώκας. "Βγείτε στο παρκέ και παίξτε απλώς το μπάσκετ που μπορείτε χωρίς να έχετε καμία πίεση". Εχουμε φτάσει σε υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης μετά τις επιτυχίες του τελευταίου χρόνου και ειλικρινά δεν νιώθω κανενός είδους πίεση. Θα παίξουμε όσο το δυνατόν πιο δυνατά για να τα καταφέρουμε το στόχο μας. Αν αυτό είναι αρκετό θα το δούμε.

Ποια είναι η διαφορά του φετινού με τον περσινό Ολυμπιακό;

Οταν ήρθα πέρυσι στην ομάδα, αυτό που μου έθεσαν ως πρωταρχικό στόχο ήταν η πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και η επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπήρχε κάποια φιλοδοξία για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου. Φέτος, αντίθετα, άκουγες παντού ότι αν ο Ολυμπιακός δεν φτάσει στο φάιναλ φορ, η σεζόν του αυτόματα θα χαρακτηριστεί κακή. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη διαφορά, οι τελείως διαφορετικές προσδοκίες για την ομάδα.

Σε ότι αφορά τους δύο κόουτς, τους Μπαρτζώκα και Ιβκοβιτς;

Ηταν δύσκολο επίσης για τον κόουτς να το διαχειριστεί όλο αυτό. Κάθε ομάδα ήθελε φέτος να μας κερδίσει. Πέρυσι με τον κόουτς Ιβκοβιτς που ήταν ένας από τους εμπειρότερους στην Ευρώπη φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Αλλά τη μεγάλη πρόκληση την είχε ο κόουτς Μπαρτζώκας φέτος. Και πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο γιατί τα κατάφερε πολύ καλά.

Ο Λο του 2013 είναι διαφορετικός από τον Λο του 2011;

Τελείως διαφορετικός, δεν χωρά συζήτηση αυτό. Πρώτα από όλα έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ξέρω το ρόλο μου. Είμαι ο άνθρωπος πίσω από τον Μπίλι. Και νομίζω ότι αυτός ο ρόλος με βοήθησε αποφασιστικά έτσι ώστε να γίνω καλύτερος παίκτης τα τελευταία δύο χρόνια.

Θα μείνεις και την επόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό;

Δεν ρωτάς καλύτερα τον πρόεδρο; (γέλια). Οκ, επειδή ρωτάς εμένα, θα σου πω ότι δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να μείνω στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν. Η οικογένειά μου έχει τα πάντα εδώ. Η κόρη μου πάει σχολείο, από το γιο μου επίσης δεν λείπει τίποτα, η γυναίκα μου είναι ευτυχισμένη. Εγώ έχω καλούς συμπαίκτες, καλό προπονητικό τιμ και απολαμβάνω να παίζω γι' αυτήν την ομάδα. Ας επιστρέψουμε όμως με το καλό από το Λονδίνο και βλέπουμε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK