Ο Μίλαν Τόμιτς στο Contra.gr: "Οποιος φοβάται, κάθεται σπίτι και βλέπει τηλεόραση"

Δεν έχει χάσει ούτε ένα φάιναλ φορ του Ολυμπιακού αφού έτσι και αλλιώς έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Ο Μίλαν Τόμιτς, άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο των "ερυθρόλευκων" προσεγγίζει με τη βοήθεια του Contra.gr την πρόκληση που περιμένει τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη και δηλώνει: "Η ΤΣΣΚΑ έχεις πολλές αδυναμίες".

Ο Μίλαν Τόμιτς στο Contra.gr: "Οποιος φοβάται, κάθεται σπίτι και βλέπει τηλεόραση"

- Κόουτς σε σχέση με τα χρόνια που ήσουν παίκτης έχει αλλάξει κάτι δραστικά στην προετοιμασία τέτοιων διοργανώσεων;

"Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι. Είχαμε πίεση εκείνα τα χρόνια δεν αντιλέγω αλλά μην νομίζετε ότι τώρα απουσιάζει το άγχος. Και τώρα υπάρχει. Αρα, η απάντηση είναι όχι, δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό ως προς την ψυχολογική προετοιμασία τουλάχιστον. Κάποια αγωνιστικά μπορεί και να αλλάζουν".

- Σε προβληματίζει το γεγονός ότι ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ είναι ένας Ελληνας, ο Δημήτρης Ιτούδης, που θεωρητικά ξέρει πολύ καλά τουλάχιστον τους Ελληνες παίκτες της δική σου ομάδας;

"Δεν θα σταθούμε σε αυτό, δεν πρέπει άλλωστε. Εμείς αντιμετωπίζουμε την ΤΣΣΚΑ ως σύνολο, προπονητής και παίκτες απαρτίζουν μία ομάδα. Λοιπόν αυτή η ομάδα είναι πολύ καλή και ο προπονητής τους επίσης. Εχει όμως πολλές αδυναμίες τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε, άλλωστε πάνω σ' αυτό δουλεύουμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε το ματς".

"Η ΤΣΣΚΑ έχει μεγαλύτερη πίεση"

- Ολοι μιλούν για την άμυνα. Στην επίθεση τι πρέπει να κάνετε;

"Το μπάσκετ παίζεται και στις δύο πλευρές του γηπέδου.Αν παίξεις μόνο άμυνα και δεν βάζεις μπροστά, ε, δεν θα νικήσεις ποτέ σε αγώνα μπάσκετ. Δεν είναι ποδόσφαιρο να καθίσεις πίσω, να βάλεις 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και να πάρεις το Χ. Από εκεί και πέρα εμείς ξεκινάμε πάντα από την άμυνα αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ την επίθεση. Πρέπει επίσης να ελέγξουμε το παιχνίδι, στοιχείο απαραίτητο στα νοκ-άουτ ματς όπως ο ημιτελικός. Είναι ένα από τα κομμάτια που θα πρέπει να έχουμε αν θέλουμε να νικήσουμε".

- Ασπάζεσαι την άποψη ότι οι Ρώσοι έχουν μεγαλύτερη πίεση;

"Σαφώς και έχουν μεγαλύτερη πίεση από μας. Μπορεί να είναι και φαβορί σ' αυτό το παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να πάρουμε αυτό το ματς".

Ο Μίλαν Τόμιτς στο Contra.gr: "Οποιος φοβάται, κάθεται σπίτι και βλέπει τηλεόραση"
INTIME SPORTS

- Σε ποιο από τα φάιναλ φορ που προηγήθηκαν στην καριέρα σου ήσουν σίγουρος ότι θα φτάσετε στην κορυφή;

"Σε κανένα δεν ήμουν σίγουρος. Ούτε καν στη Ρώμη. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος σε μία διοργάνωση που έχει μόνο νοκ-άουτ παιχνίδια όπως το φάιναλ φορ. Παίζει σημαντικό ρόλο το πως θα είσαι εκείνη την ημέρα. Μπορεί να προετοιμαστείς απίστευτα και τελικά αυτή η δουλειά να μην σου βγει. Και ο άλλος προετοιμάζεται έτσι και αλλιώς. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Εχουμε παίκτες με χαρακτήρα, ποιότητα και εικόνες που θα μας βοηθήσουν".

"Τα προβλήματα μας συσπείρωσαν"

- Το 1997 ο Ιβκοβιτς σας πήρε πήγε βόλτα στη θάλασσα για να σας χαλαρώσει. Εσείς τι θα κάνετε την Κυριακή πριν το τελικό;

"Ας προκριθούμε πρώτα και βλέπουμε (γελάει)"

- Πριν το ημιτελικό τότε;

"Εκεί θα πάμε κανονικά".

- Οταν είχες την ευθύνη της τεχνική ηγεσίας είπες ότι ο Ολυμπιακός δεν σταματά και δικαιώθηκες. Φοβήθηκες κάποια στιγμή ότι η σεζόν θα πάει στράφι;

"Δεν υπήρχε κανένας λόγος να φοβηθώ. Αν φοβάσαι δεν πρέπει να είσαι στο γήπεδο, πρέπει να καθίσεις σπίτι και να βλέπεις τα παιχνίδια από την τηλεόραση. Οποιος φοβάται δεν κερδίζει. Το είπα πράγματι ότι ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ. Είμαστε μαζί και στις καλές και στις κακές στιγμές. Τα προβλήματα μας έκαναν καλό, μας συσπείρωσαν. Και κοίτα που φτάσαμε. Τώρα μιλάμε για τη συμμετοχή μας στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης".

- Κάτι τελευταίο. Πολλά λέγονται για την πνευματική προετοιμασία. Είναι πράγματι τόσο σημαντική;

"Φυσικά και παίζει σπουδαίο ρόλο. Οι παίκτες χρειάζονται τη δική μας καλή δουλειά σ' αυτό το κομμάτι αλλά θα πρέπει να προετοιμάσουν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Το κλειδί είναι η ηρεμία και να βγει η ενέργεια στο γήπεδο και μόνο εκεί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK