Ο Σφαιρόπουλος είχε λόγο να μην κάνει παράπονα για τους παίκτες του

O Ολυμπιακός δεν έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από το Κάουνας όμως οι παίκτες του μόνο καλά λόγια είχαν να ακούσουν από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Και υπήρχε αιτία για αυτό.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS / ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS / ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Υπάρχει ήττα που να μην πονάει και να μην στενοχωρεί μία ομάδα όταν έρχεται; Φυσικά και όχι, όμως σε κάθε αγώνα πρέπει να εξετάζει κανείς όλες τις παραμέτρους που τον αφορούν και υπό αυτό το πρίσμα η ήττα του λαβωμένου από τους τραυματισμούς Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως εθνική καταστροφή.

Πόσο μάλλον δε από τη στιγμή που οι παίκτες του ακολούθησαν για πολύ μεγάλο διάστημα το πλάνο και ήταν μέσα στο παιχνίδι, με τα τελευταία λεπτά και κάποιες κακές δικές τους επιλογές σε αντίθεση με τις εύστοχες της αντιπάλου να κάνουν τη διαφορά.

Αυτό είχε στο μυαλό του και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος βλέποντας μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της ομάδας του τη δικαιολόγησε στη συνέντευξη Τύπου για κάποιες κακές επιλογές των παικτών του στα τελευταία λεπτά.

"Eίχαμε πολύ δύσκολη αποστολή, γιατί είχαμε πολλές απουσίες που άλλαξαν πολύ το βασικό μας σχήμα. Αλλά όλοι οι παίκτες που ήταν εδώ έκαναν εξαιρετική δουλειά παίζοντας κόντρα σε μια καλή ομάδα που επιπλέον έπαιζε στην έδρα της. δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου.

Ελέγξαμε το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια από την καλή μας άμυνα. Στην τελευταία περίοδο πήραμε κάποια ελεύθερα σουτ που αν τα είχαμε βάλει, θα είχαμε ανοίξει την υπέρ μας διαφορά, που ήταν πέντε πόντοι στην λήξη της 3ης περιόδου.

Επίσης, κάποιες κακές επιλογές, πλην των ελεύθερων σουτ, έδωσαν στην Ζάλγκιρις την ευκαιρία να πετύχει εύκολους πόντους. Δεν εγκαταλείψαμε, παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά θεωρώ πως κάποια ανοικτά σουτ και έναν δισταγμό που δείξαμε στην επίθεση μάς κόστισαν.

Αυτός ήταν ο λόγος που η Ζάλγκιρις σκόραρε 26 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τόσους πόντους σκόραρε στην 2η και την 3η περίοδο συνολικά, σε 20 λεπτά δηλαδή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Πειραιωτών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK