Ολυμπιακός - Μπουντούτσνοστ: Το απόλυτο του ΛεΝτέι και η βραδιά των ασίστ, Παπαλουκά παρόντος

Υπό το βλέμμα του Θοδωρή Παπαλουκά, ο Ολυμπιακός κυνήγησε την απόλυτη επίδοσή του σε τελικές πάσες, την ίδια ώρα που ο Ζακ ΛεΝτέι κατέγραφε ιστορική επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης!

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν στο (μισογεμάτο) ΣΕΦ την Μπουντούτσνοστ. Την ομάδα με τη χειρότερη επίθεση στην Euroleague, την ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ασίστ, την ομάδα με το χειρότερο ποσοστό στα δίποντα και στην κατηγορία 'true shooting' (τη σχέση πόντων με σουτ & βολές που εκτελέστηκαν). Την ομάδα με δυο-τρεις ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της, αλλά χωρίς βάθος και έξτρα λύσεις από τον πάγκο. Την ομάδα που πρώτη φορά έφτανε να παίξει σ' αυτό το επίπεδο. Ταυτόχρονα την ομάδα που είχε νικήσει την Μπασκόνια (99-84) και την ΤΣΣΚΑ (93-92), εντός έδρας βέβαια. Την ομάδα, δηλαδή που 'δώσ' της θάρρος και θ' ανέβει στο κρεβάτι σου', σουτάροντας πολύ απ' έξω.

Μέχρι το 44-37 του 20' οι 'ερυθρόλευκοι' καλά δεν έπαιζαν. Ήταν άρρυθμοι, σαν ακούρδιστη κιθάρα. Αφηναν τους παίκτες του Τζίκιτς να σουτάρουν ανενόχλητοι, δεν πήγαιναν σε ώριμες επιλογές βγάζοντας βιασύνη στις ενέργειές του, έπεφταν συχνά πάνω σε τοίχο και σκόνταφταν. Τα 2/7 τρίποντα και οι 8/15 βολές αποτύπωναν μια διάθεση αντίστοιχη... Παρασκευής στη δουλειά προτού έρθει το Σαββατοκύριακο: να τελειώσει το 8ωρο και να φύγουμε.

Η Μπουντούτσνοστ θ' απειλούσε μονάχα, αν ο Ολυμπιακός κωλυσιεργούσε στο παρκέ. Ο Ζακ ΛεΝτέι είχε ήδη 9 πόντους από το πρώτο μισό του αγώνα και έδειχνε τη διάθεση να μην αφήσει δουλειά για τη... Δευτέρα - όπως και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Όταν βέβαια ο Αμερικανός επέστρεψε στο παρκέ, οι συμπαίκτες του είχαν ήδη στείλει τη διαφορά στο +15 και τους φιλοξενούμενους να μαζεύουν τα μπαγκάζια για Ποντγκόριτσα.

Ο ΛεΝτέι ήταν παρόλα αυτά εκείνος που από το 26'45'' ως το 29'26', σε διάστημα δηλαδή μικρότερο των 3 λεπτών σκόραρε 13 πόντους, προτού φτάσει τους συνολικά 28 στο 34'46'', αποτελώντας το σημείο αναφοράς κάθε κουβέντας μετά τη λήξη και το επιβλητικό 92-70. Ο κόουτς Μπλατ επέλεξε τη λέξη 'special' για τον χαρακτηρίσει ως παίκτη και τον παρομοίασε μ' έναν Αμερικανό που είχε έρθει άγνωστος στον Ολυμπιακό και πλέον είναι εκ των κορυφαίων ψηλών στην Ευρώπη. Τον Κάιλ Χάινς υπονόησε κι ας μην τον ονομάτισε. Θα ήθελε πολύ να εξελιχθεί τέτοιος, ένας ψηλός για όλες της δουλειές, κι ας βολεύεται περισσότερο όταν κατεβαίνει μία θέση. Το σουτ που πέτυχε από δύσκολη γωνία είναι κατ' εξοχήν κίνηση πάουερ φόργουορντ και όχι 'καθαρός' σέντερ.

Ως τη στιγμή που θα εδραιωθεί σε μία θέση, θα ενηλικιωθεί μπασκετικά και θα βγάλει ταυτότητα, ο ΛεΝτέι θα μπορεί να περηφανεύεται για την πιο παραγωγική βραδιά της καριέρας του με μόλις τρεις χαμένες προσπάθειες (7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 8/9 βολές) και το 42 στο σύστημα index που τον ανέδειξε πολυτιμότερο παίκτη της 10ης αγωνιστικής. Είναι η ανώτερη βαθμολόγηση που έχει καταφέρει ποτέ παίκτης των Πειραιωτών στην ιστορία της διοργάνωσης!

Ο Ολυμπιακός έχει να περηφανεύεται για τις τρεις νίκες στη σειρά και τη βραδιά με τους περισσότερους πόντους εφέτος στη διοργάνωση και τις 26 ασίστ, μόλις 2 πίσω από το ρεκόρ των 28 σε νικηφόρο ματς με την Εφές (105-90) πριν από 9 χρόνια (12/11/09). Τότε ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν στο παρκέ και έδινε 8 τελικές πάσες, τώρα -γκριζαρισμένος πια- καθόταν στις court seats με ζιβάγκο και σακάκι.

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK