Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Ο Σλούκας έζησε δυο ζωές στην πρώτη νίκη του στο ΣΕΦ

Από το χειροκρότημα υποδοχής, στο τρίποντο που συνδυάστηκε με πανηγυρισμό και στις ύβρεις της 'ερυθρόλευκης' εξέδρας. Ο Κώστας Σλούκας όρισε τη μοίρα του αγώνα στο ΣΕΦ (73-72 για τη Φενέρ), 'ξόρκισε' το παρελθόν του και έβαλε τρικλοποδιά στον -κάτι παραπάνω από φίλο του- Κώστα Παπανικολάου.

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ήταν η πρώτη φορά που ο Κώστας Σλούκας ένιωσε σαν στο σπίτι του. Δεν είχε γυρίσει ο παίκτης που πήγε στο ραντεβού εκείνης της Παρασκευής με τους Αγγελόπουλους και ανακοίνωσε ότι έχει πάρει την απόφαση να φύγει ανεξαρτήτως οικονομικής προσφοράς. Δεν είχε γυρίσει ο παίκτης που κατά τον Γιώργο Αγγελόπουλο "είχε πει ψέματα πως ήταν στη Θεσσαλονίκη". Δεν είχε γυρίσει καν ο παίκτης που τιμήθηκε (παρέα με τον Πέρο Άντιτς) τον Δεκέμβριο του 2016, χωρίς επί της ουσίας να έχει σπάσει εντελώς ο πάγος.

Είχε γυρίσει ο φίλος Κώστας της Φενέρμπαχτσε. Ένα παιδί του Ολυμπιακού, ο οποίος σ' έξι χρόνια είχε πανηγυρίσει δύο ευρωπαϊκά με τα ερυθρόλευκα έχοντας το δικό του μερίδιο στους back to back θριάμβους. Είχε γυρίσει ένα αγαπημένο παιδί της 'ερυθρόλευκης' εξέδρας, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά κατά την είσοδό του στο γήπεδο και περνούσε... αδιάφορος ασχέτως αν 'πλήγωνε' σταθερά την άμυνα του Ολυμπιακού είτε από θέση οργανωτή είτε από θέση εκτελεστή στο πρώτο μισό του αγώνα (12 πόντοι με 4/5 σουτ).

Όλ' αυτά ως το 38'30'' κι ενώ είχε βρεθεί φόρμουλα εξουδετέρωσής του στο β' μέρος. Γιατί πρώτα εκμαίευσε ένα φάουλ από τον Τουπάν, σκοράροντας με τρεις βολές, κι ακολούθως στα 50'' πριν από τη λήξη πέτυχε το τρίποντο - μαχαιριά για το 73-69. Τρίποντο που πανηγύρισε έξαλλα, δεδομένου ότι σε μεγάλο βαθμό σφράγισε το μεγάλο διπλό της Φενέρμπαχτσε. Ασχέτως αν στο φινάλε ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία να 'κλέψει' ό,τι του είχε 'αρπάξει' η πρωταθλήτρια Τουρκίας. Χωρίς αποτέλεσμα (72-73) βέβαια.

"Δεν είχα νικήσει ποτέ εδώ και ίσως παραφέρθηκα", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στη NOVA. Είχε ξορκίσει το δικό του κακό. "Σέβομαι τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του", διευκρίνισε πάντως εξηγώντας πως "δυστυχώς για 40 λεπτά είμαστε αντίπαλοι". Η 'ερυθρόλευκη' εξέδρα δεν το είχε δεχθεί και το 'καλωσόρισες' στο ξεκίνημα είχε μεταμορφωθεί μεμιάς σε... γλώσσα ακατάλληλη για ανηλίκους. Κι ας είχε αμέτρητα παιδιά η έδρα των Πειραιωτών.

Ο Σλούκας ήταν ακριβώς αυτό που επεσήμανε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το τέλος του αγώνα. "Ήταν ηγέτης", δήλωσε ο 'Ζοτς' και ποια άλλη λέξη να χρησιμοποιούσε από τη στιγμή που σε μια βραδιά που ο Γιαν Βέσελι ήταν κοντά στο νεογέννητο παιδί του, ο Λουίτζι Ντατόμε είχε 2/6 σουτ και ο Μέλι 3/9, ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε την σχεδόν 34λεπτη συμμετοχή του με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μόλις 2 λάθη. Τη στιγμή που τις δύο προηγούμενες φορές στο ίδιο γήπεδο είχε 10 (με 3/9 σουτ) και 0. Κάτω από τη βάση αμφότερες οι εμφανίσεις του.

Ο Έλληνας γκαρντ αφιέρωσε τη νίκη στον Τσέχο 'γίγαντα'. Εκτός από τον εαυτό του, θα έπρεπε στον Μαχμούτογλου με τα 4/7 τρίποντα. Όταν ιδίως ο Ολυμπιακός είχε ξεφύγει, ο Τούρκος σουτέρ δεν δίστασε. Φαρμακερός.

"Είχαμε πει πως αν κατεβάζαμε τη Φενέρμπαχτσε κάτω από τουε 80 πόντους, θα νικούσαμε", δήλωσε ο Γιώργος Μπόγρης. Δεν συνέβη. Διότι όπως μετέφερε στις δικές του δηλώσεις ο Κώστας Παπανικολάου "εμείς κάναμε το μεγαλύτερο λάθος". Αλήθεια ήταν. Διότι μετά την άμυνα που έβγαλαν οι παίκτες του Μπλατ, υπήρχε διπλή ευκαιρία. Η μία με τον Γουίλιαμς-Γκος που βρήκε ανοικτό σουτ, η δεύτερη με το άστοχο φόλοου του Μιλουτίνοφ στην εκπνοή. "Δεν θα βάλεις όλα τα σουτ, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, ιδίως όσο πλησιάζουμε στο τέλος", σχολίασε ο Αμερικάνος γκαρντ. Ο οποίος -παραδόξως- δεν είχε δίπλα του τον Βασίλη Σπανούλη στην τελευταία επίθεση. Την είδε από τον πάγκο ο αρχηγός την προσπάθεια των συμπαικτών του. Ο Γουίλιαμς-Γκος είχε βγάλει τις προηγούμενες φάσεις και ο Μπλατ τον εμπιστεύτηκε.

Περισσότερο πάντως κόστισαν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο πρώτο 20λεπτο, αλλά και τρεις-τέσσερις βιαστικές επιλογές στην επίθεση. Απ' έξω κυρίως, τη στιγμή που ο Μιλουτίνοφ και ο Πρίντεζης είχαν αβαντάζ μέσα. Με αποτέλεσμα το χαμηλό 33% στο τρίποντο (7/21).

Οι δύο εκτός έδρας επιτυχίες σε Μόσχα και Βιτόρια είχαν μόλις διαγραφεί και ο Ολυμπιακός πήγε στο 3-4 με τρεις σερί ήττες (ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε). Ψυχραιμία η λέξη που χρειάζεται πλέον.

Η Ευρωλίγκα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν καβάλα στ' άλογο δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει πάντα. Η Φενέρμπαχτσε κάνει ήττες και το Φεβρουάριο σπριντάρει. Δεν λέω ότι θα συμβεί και με μας, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Είναι πολύ νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα, αρνητικά ή θετικά.

Ίσως κάτι παραπάνω ξέρει ο (κολλητός του Σλούκα) Παπανικολάου. Αρκεί να "γίνουμε πιο επιθετικοί και πιο σκληροί στις φάσεις που είναι 50-50". Agressive δηλαδή... Όπως ο ίδιος, παρά τους πόνους στο πόδι, σ' όλο το δεύτερο ημίχρονο (18 πόντοι, κερδισμένα φάουλ, τάπα στον Ντατόμε, ριμπάουντ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK