Πρίντεζης: "Η πιο δύσκολη Ευρωλίγκα που έχει γίνει"

Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, μίλησε στον απεσταλμένο του Spotrt24 Radio 103,3 στο Καζάν, Γιάννη Λαμπίρη, μετά τη νίκη επί της Ούνιξ. Τι είπε για την φετινή Ευρωλίγκα και τις απουσίες των "ερυθρόλευκων".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
printezis EUROKINISSI SPORTS

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Για την απόδοση που είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο με την Ούνιξ Καζάν και το αν η ομάδα συσπειρώθηκε λόγω των απουσιών:

«Εν μέρει ισχύει ότι όταν λείπει κάποιος, είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας. Οι απουσίες που είχαμε ήταν πολλές, οπότε από την προετοιμασία που κάναμε για τον αγώνα, ο καθένας ήξερε τι πρέπει να κάνει κι αυτό το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαν πολλά σουτ -που είναι κάτι σημαντικό- όμως ήταν πολύ σημαντική και η άμυνα που παίξαμε, αλλά και το πως κυκλοφορήσαμε την μπάλα».

Για το αν πρόσεξαν πιο πολύ τον αγώνα, επειδή είχαν ήττες με τις ομάδες που είναι χαμηλά στην βαθμολογία:

«Φέτος βλέπουμε όλοι, τι θεσμός είναι η Ευρωλίγκα. Ακόμα και εμείς ή και οι προπονητές, δεν ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε. Υπάρχουν απρόσμενες ήττες, που τελικά δεν είναι… απρόσμενες. Γιατί κάθε ομάδα έχει τέτοιες κακές βραδιές. Οι παίκτες έχουν πολλά πάνω – κάτω στην απόδοση τους, υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί, άσχημες εμφανίσεις. Μέχρι στιγμής, είναι η πιο δύσκολη Ευρωλίγκα που έχει γίνει και βλέπουμε ομάδες που θεωρητικά είναι τα αουτσάιντερ, έχουν κάνει σημαντικές νίκες. Βλέπουμε την Ζαλγκίρις, πλέον κοιτάζει κι εκείνη τα play off. Η Μπάμπεργκ μετά τη νίκη στην έδρα της Μακάμπι έχει κι εκείνη ακόμα κάποιες ελπίδες. Η Ούνιξ έχει κάνει εξίσου μεγάλες νίκες, οπότε δεν μπορείς να αφήσεις καμία ομάδα έξω και να πεις ότι το πράγμα είναι εύκολο».

Για τις πολλές απουσίες του Ολυμπιακού λόγω των τραυματισμών:

«Μακάρι να μην βρεθεί κανείς σε αυτή την θέση, όμως μαθηματικά δεν γίνεται να μην τραυματιστεί κάποιος. Είναι πολλά παιχνίδια, με πολλά ταξίδια και δύσκολες πτήσεις. Πλέον δεν παίζει ρόλο ούτε η ηλικία, ούτε τίποτα. Όπως είναι πλέον η σεζόν, μακάρι να δείχνουμε χαρακτήρα σαν ομάδα και να παίρνουμε σημαντικά αποτελέσματα όπως αυτό, μέσα σε δύσκολες έδρες».

Για το αν έχουν στο μυαλό τους το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση ή προχωρούν στην διοργάνωση κοιτώντας το κάθε ματς ξεχωριστά:

«Το παρελθόν μας έχει δείξει, ότι δεν μας αξίζει κάτι παραπάνω. Όταν έχουμε βλέψεις για κάτι καλύτερο, “προσγειωνόμαστε” λίγο απότομα. Οπότε ας συνεχίσουμε έτσι. Κάναμε μία άσχημη ήττα στο Μιλάνο, που κάποιος μπορεί να μην την περίμενε, αλλά είναι έτσι η φετινή Ευρωλίγκα. Αντιδράσαμε πάρα πολύ καλά στη συνέχεια και πάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

News 24/7

24MEDIA NETWORK