Πώς και γιατί έφυγε ο Τεόντοσιτς από τον Ολυμπιακό...

Το 2010 ήταν MVP στην Ευρωλίγκα ένα χρόνο μετά ο Ολυμπιακός τον άφησε να φύγει. Μπορούσε να τον κρατήσει; Το Contra.gr θυμάται...

Πώς και γιατί έφυγε ο Τεόντοσιτς από τον Ολυμπιακό...

Όταν το καλοκαίρι του 2007 ο Ολυμπιακός επένδυε, προλαβαίνοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σ' έναν "άγουρο" 20χρονο Σέρβο, ουδείς υπολόγιζε πως 9 χρόνια μετά αυτός θα ήταν σίγουρα ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρώπη.

Ο Μίλος Τεόντοβιτς έπαιζε τότε στη Ζελέζνικ και είχε... τρελάνει κόσμο με τις επιδόσεις του στις μικρές εθνικές των "πλάβι". Μέχρι εκεί όμως, γιατί δεν είχε δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο.

Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες ρίσκαραν και ξόδεψαν (σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ) για να του βγάλουν τα πορτοκαλί και να του βάλουν τα ερυθρόλευκα. Στο ΣΕΦ έμεινε τέσσερις σεζόν. Δύο χρόνια είχε συμπληρωματικό ρόλο στο υπόλοιπο σύνολο, μέχρι που το 2009 ο Παναγιώτης Γιαννάκης άρχισε να τον εμπιστεύεται περισσότερο αυξάνοντας (από τα 19 στα 26 λεπτά στην κανονική περίοδο) το χρόνο συμμετοχής του.

Μέχρι το 2011 ο Μίλος είχε δύο κύπελλα και δύο συμμετοχές σε Final-4, στη μία εκ των οποίων ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης (χάνοντας από τη διαστημική Μπαρτσελόνα).

ΤΟ ΜΑΤΣΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΡΗΤΡΑ

Ήταν το καλοκαίρι που ο Μίλος Τεόντοσιτς τα μάζεψε τα πράγματα και έφυγε από το σπίτι! Όσο είχε λατρευτεί άλλο τόσο είχε αμφισβητηθεί (κυρίως για τον παρορμητικό χαρακτήρα του) και παρόντος πια του Βασίλη Σπανούλη δεν ήταν εύκολο να έχει τον ίδιο ακριβώς ρόλο.

Αν πάντως ήθελαν στον Ολυμπιακό, θα τον κρατούσαν. Αρκούσε η κατάθεση ισόποσης πρότασης μ' εκείνη που είχε προσφέρει η ρωσική ομάδα των Καζλάουσκας - Σφαιρόπουλου στον Σέρβο οργανωτή. Τα δύο εκατομμύρια πάντως κρίθηκαν υπερβολικά μεγάλο ποσό την περίοδο που η ελληνική κρίση γινόταν πλέον αισθητή και οι Αγγελόπουλοι δήλωσαν την πρόθεση ν' αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα η διοίκηση των "ερυθρόλευκων" να διαλέξει το 1.3 εκατ. της ρήτρας που προβλεπόταν στο συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας που είχε υπογράψει ο Τεόντοσιτς πριν από τέσσερα χρόνια.

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη. Οι Μοσχοβίτες όμως έδωσαν τα περισσότερα και τον έπεισαν ν' αλλάξει περιβάλλον αφήνοντας τη ζεστή Αθήνα για την παγωμένη Μόσχα. Τον δελέασαν τότε, τον απολαμβάνουν ακόμη και σήμερα...

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Το πρώτο παιχνίδι του Μίλος στο ΣΕΦ ήταν στις 18 Ιανουαρίου του 2012. Για την πρεμιέρα του Top16 η ΤΣΣΚΑ νίκησε 86-78 με τον Σέρβο να έχει 8 πόντους με 3/7 σουτ και 3 ασίστ. Ο Ολυμπιακός μόλις είχε αλλάξει (με Ντόρσεϊ-Λο) και ήταν στην αρχή της προσαρμογής. Το τι συνέβη λίγους μήνες μετά στην Πόλη, είναι γνωστό τοις πάσι... O Τεόντοσιτς ήταν σούπερ στο πρώτο μέρος και αυτοκαταστροφικός στο δεύτερο.

Ποιος κέρδισε ή ποιος έχασε είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις...

News 24/7

24MEDIA NETWORK