Ρεάλ-Ολυμπιακός: Η βραδιά θαυμάτων δεν ήταν αρκετή

Ο Βασίλης Σπανούλης έβγαλε το δάχτυλό του, ο Γιώργος Μπόγρης σμπαράλιασε τα ατομικά ρεκόρ του, ο Γιώργος Πρίντεζης προσπέρασε τον Μίλος Τεόντοσιτς. Κι όμως, ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να νικήσει τη Ρεάλ.

Ρεάλ-Ολυμπιακός: Η βραδιά θαυμάτων δεν ήταν αρκετή
EUROKINISSI

Ο MVP του απουσίαζε, ο ηγέτης του είχε σπασμένο δάχτυλο και ο πιο στοχοποιημένος παίκτης όφειλε να βγάλει τα κάστανα από τη 'φωτιά'. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 78-94 για την 18η αγωνιστική της κανονικής σεζόν της Euroleague, αυτή είναι η ομάδα από την οποία ουδείς θα ζητήσει ευθύνες.

Δεν γίνεται διαφορετικά, αφού κυνηγούσε πολλά θαύματα ταυτόχρονα. Κάποια τα υλοποίησε, αλλά ακόμα κι έτσι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης παραμένει η ομάδα με το πιο μεγάλο μπάτζετ στη διοργάνωση και δεν μπορεί να λυγίσει από... μαγικά.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ 'λύγισε' πάντως από τον πυρετό, για δεύτερη διαδοχικό παιχνίδι. Στο ΣΕΦ με αντίπαλο την Μπασκόνια ο Ολυμπιακός τα κατάφερε, ωστόσο στην Ισπανία τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ή μήπως όχι;

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε πολλά από τα λεπτά του Σέρβου στον Γιώργο Μπόγρη. Ο πολυσυζητημένος παίκτης των 'ερυθρολεύκων' έπιασε την ευκαιρία από τα 'μαλλιά' και μέσα σε 4 λεπτά συμμετοχής πραγματοποίησε 3 ατομικά ρεκόρ στη διοργάνωση!

Ο 29χρονος σέντερ ξεπέρασε τους 5 πόντους που είχε βάλει κόντρα στην Μπαρτσελόνα τον Δεκέμβριο, τη μία ασίστ και τα 2 εύστοχα σουτ, που συνιστούσαν τις κορυφαίες επιδόσεις του στο τουρνουά μέχρι τώρα. Με 12 πόντους, 3 ασίστ και 6/6 δίποντα το τέλος του αγώνα τον βρήκε... MVP του εαυτού του.

Δεν ήταν το μόνο παράδειγμα ανθρώπου των Πειραιωτών που ξεπέρασε τον προσωπικό πήχη του. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έκανε νέο ρεκόρ μετά από αυτό των ασίστ στη Basket League προ ημερών, αλλά πιθανότατα έκανε ρεκόρ ανάρρωσης μετά από τραυματισμό στο δάχτυλο!

Μέσα σε 2,5 λεπτά στη 2η περίοδο, ο αρχηγός της ομάδας υπέστη εξάρθρωση στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού σε μία προσπάθεια να κλέψει από τον Άντονι Ράντολφ, του έγινε ανάταση από τον γιατρό και γύρισε στο παρκέ. Με 12 πόντους και 11 ασίστ απέδειξε ότι ακόμα και με... 9 ετοιμοπόλεμα δάχτυλα παραμένει το ίδιο επικίνδυνος.

Ο υπαρχηγός της ομάδας Γιώργος Πρίντεζης δεν ξεπέρασε τον εαυτό του αλλά τον Μίλος Τεόντοσιτς, αφού με τους 11 πόντους που πέτυχε στην 272η συμμετοχή του στη διοργάνωση έγινε 5ος σκόρερ με 2.812 πόντους, αφήνοντας πίσω τον πρώην συμπαίκτη του με 2.807 πόντους σε 237 συμμετοχές.

Υπήρχε και η Ρεάλ, όμως. Μία Ρεάλ που στο 1ο δεκάλεπτο έχασε μόλις 4 σουτ (8/10 δίποντα, 4/6 τρίποντα) και είχε μόλις 2 λάθη. Μπορεί στη συνέχεια να απέκτησε πιο... γήινα ποσοστά ευστοχίας, ωστόσο υπάρχει μία κοινή συνισταμένη στα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό εδώ και 40 χρόνια, από την πρώτη συνάντησή τους για το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1978-1979.

Ποτέ η Ρεάλ δεν έχει ηττηθεί όταν πιάνει το όριο των 90 πόντων. Ακόμα και στον τελικό του Λονδίνου το 2013, έφτασε στους 88 πόντους, χάνοντας το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό. Όταν ο Ράντολφ έγραψε με τρίποντο το 91-72, η παράδοση θα συνεχιζόταν. Το γνώριζαν και στον Πειραιά. Όσα θαύματα κι αν πραγματοποιούσαν, στο τέλος της ημέρας δεν ήταν αρκετά...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK