Σφαιρόπουλος: "Αυτές είναι οι δυνατότητες του Ολυμπιακού"

Χάρηκε, αλλά δεν πανηγύρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την επιβλητική εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Σφαιρόπουλος: "Αυτές είναι οι δυνατότητες του Ολυμπιακού"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, κράτησε πάντως χαμηλούς τόνους.

Ο κόουτς των "ερυθρόλευκων" ανέφερε: " Είναι μ ια μεγάλη νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου που συνδυάστηκε με την κάλυψη της διαφοράς. Όποιος έμπαινε στο γήπεδο έδινε τον καλύτερο εαυτό του. Πιστεύω ότι το πρώτο ημίχρονο είναι από τα καλύτερα που έχουμε κάνει. Ξέραμε ότι η Ρεάλ θ' αντιδράσει, αφού είναι ομάδα ρυθμού. Παρόλα αυτά είχαμε την εμπειρία και δεν την αφήσαμε να μπει στη διεκδίκηση του αγώνα. Στο τέλος παίξαμε έξυπνα, με ψυχραιμία για να πάρουμε και τη διαφορά.

Δεν πανηγυρίζουμε ακόμα, γιατί έχουμε και άλλα παιχνίδια. Όλοι έχουμε δουλέψει για να παίξουμε αυτά τα ματς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το καθένα. Είναι μια νίκη ψυχολογίας που δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας. Ένα γεμάτο ΣΕΦ είναι πάντα δύσκολο για τον αντίπαλο. Με την εμφάνιση αποζημιώσαμε τον κόσμο.

Τα 17 επιθετικά ριμπάουντ δείχνουν τη θέληση και το πάθος. Ταυτόχρονα όμως χρειάζεται το καθαρό μυαλό για να εφαρμόσεις την τακτική. Εμείς εφαρμόσαμε το πλάνο μας, φτάνοντας σε μια ολοκληρωτική επικράτηση. Ο Γουόρικ θα είναι όλο και καλύτερος γιατί είναι καλός αθλητής, με εμπειρία και έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο. Όσο μας γνωρίζει, θα παίζει και καλύτερα. Ο Ολυμπιακός πάντως είναι ομάδα συνόλου και έχει τον ηγέτη της. Είναι ένα δόρυ και αιχμή του δόρατος ο Σπανούλης. Ο Μάντζαρης, ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου έχουν φέρει τίτλους και αποτελούν τη βάση της ομάδας".

Ο Κώστας Παπανικολάου σχολίασε από την πλευρά του: "Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς. Καθένας που ήταν στο παρκέ είχε καθετί να δώσει, ήταν μια καταπληκτική προσπάθεια απ' όλους. Ήμασταν μια γροθιά. Η συνέχεια πάντως είναι δύσκολη, αφού η νίκη ίσως να μην σημαίνει τίποτα στο τέλος. Πρέπει να είμαστε σωματικά και πνευματικά έτοιμοι".

"Ναι μπορεί ν' αποκλειστούμε"

Ο Πάμπλο Λάσο υποστήριξε ότι όλα κρίθηκαν στο πρώτο μισό του. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως " ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ πιο σκληρά από εμάς. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο βρήκαν πολλά ανοικτά σουτ και είχαν υψηλά ποσοστά. Εμείς παλέψαμε σαν τρελοί στο δεύτερο και η απορία μου είναι γιατί δεν το κάναμε από την αρχή. Ξέρουμε ότι όλοι είναι ισόπαλοι στο όμιλο. Πρέπει να ξεχάσουμε τι συνέβη εδώ και να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Φυσικά και μπορεί ν' αποκλειστεί μία από τις περυσινές φιναλίστ, αν κάνετε τους υπολογισμούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Ρεάλ 99-84

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ: Ορθάνοιχτος ο δρόμος για την πρόκριση του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK