Σφαιρόπουλος: "Σε λίγο θα διαμαρτύρονται για την άμυνα φροντιστές και φύλακες!"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε κατά εκείνων που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν τους διαιτητές πατώντας πάνω στον τρόπο που παίζει άμυνα ο Ολυμπιακός.

Σφαιρόπουλος: "Σε λίγο θα διαμαρτύρονται για την άμυνα φροντιστές και φύλακες!"
Σφαιρόπουλος Ολυμπιακός

Στην κουβέντα που γίνεται για την άμυνα του Ολυμπιακού και την ανοχή των διαιτητών σε αυτήν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε να πει αρκετά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει Μπασκόνια.

Υπερασπιζόμενος τη δουλειά του, ο Έλληνας κόουτς μίλησε για προσπάθεια χειραγώγησης. Επεσήμανε πως " το τελευταίο διάστημα κάποιοι προπονητές, παράγοντες και παίκτες μιλούν για την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο τέλος θα δούμε να μιλούν και οι φροντιστές με τους φύλακες του γηπέδου. Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι πάντα μέσα αθλητικά πλαίσια. Το μπάσκετ είναι άθλημα επαφών και μας αρέσει αυτό. Σε όποιον δεν αρέσει, δυσανασχετεί και γκρινιάζει.

Εμείς δεν έχουμε μιλήσει καθόλου, μίλησα μόνο μετά το ματς στη Μόσχα. Δεν ξέρω αν το ξέρετε αλλά ο διαιτητής που σφύριξε με την Μπάμπεργκ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών. Εμείς δεν μιλήσαμε τότε. Στο Κάουνας στο πρώτο λεπτό έδωσαν στους αντιπάλους μας έξι βολές. Πάλι δεν μιλήσαμε. Δεν θέλουμε να επηρεάζουμε την κρίση των διαιτητών. Εμείς τον θέλουμε, γίνεται όμως. Είναι μια χειραγώγηση της διαιτησίας και κακό για την Ευρωλίγκα. Στο σεμινάριο μάς είχαν ζητήσει να μην κάνουμε δηλώσεις για τη διαιτησία. Το είχε ζητήσει ο κ.Μπερτομέου. Το σεβάστηκα μέχρι τη Μόσχα, αλλά έπρεπε ν' αντιδράσω γιατί αντί κάποιοι το καταπάτησαν".

Μιλώντας για το ματς με την ισπανική ομάδα επεσήμανε πως " αρχίζουμε την προσπάθεια ανάκαμψης με πολλά κρίσιμα παιχνίδια. Παίζουμε με μια ομάδα που την έχουμε αντιμετωπίσει τρεις φορές, την ξέρουμε και μας ξέρει. Πρέπει να μπούμε αποφασιστικά και συγκεντρωμένοι, να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να κάνουμε όσα δουλέψαμε στις προπονήσεις, εφαρμόζοντας το πλάνο. Το πιο σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Έχουμε δουλέψει στις αδυναμίες που εντοπίσαμε. Μπορούμε να δούμε ένα καλύτερο πρόσωπο.

Περιμένω απ' όλους τον καλύτερο εαυτό τους. Ελπίζω και ο κόσμος να ωθήσει την ομάδα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε προσήλωση και αποφασιστικότητα. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το εκάστοτε μομέντουμ, θετικό ή αρνητικό Ο κόσμος ξέρει ότι η προσπάθεια είναι μεγάλη, το έχει αποδείξει ακόμξ και σε άσχημες περιόδους".

Ερωτηθείς για την παρουσία ή απουσία του Γιάννη Μπουρούση αποκρίθηκε ότι " είναι παίκτης κλειδί, παίκτης που κάνει τη διαφορά. Εμείς όμως έτοιμοι είτε παίξει είτε όχι. Ξέρουμε τα δυνατά στοιχεία της Μπασκόνια, γνωρίζουμε καλά τις δυνατότητες της".

Η συζήτηση πήγε και στον Χακίμ Γουόρικ, ο οποίος " άρχισε να προσαρμόζεται. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Θα είναι στη 12άδα για να τον χρησιμοποιήσουμε και να δώσει λύσεις. Φυσικά και θα ήταν πιο καλό να έχουμε έναν παίκτη πιο νωρίς. Αλλά από τη στιγμή που δεν βρήκαμε και εξαντλήσαμε τις πιθανότητες για την καλύτερη δυνατή δυνατή επιλογή αυτή έγινε την τελευταία στιγμή. Είναι πάουερ φόργουορντ".

Κλείνοντας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε σε ερώτηση για την απώλεια διαφορών ή την αδυναμία αντίδρασης όταν ο αντίπαλος ξεφεύγει. " Οι διαφορές χάνονται γιατί η ομάδα έχει αλλάξει πολλές φορές τη χημεία της μέσα στη χρονιά. Κάθε προσθαφαίρεση αλλάζει τη χημεία. Δεν έχουμε την ομοιογένεια και αντί να πάει μια διαφορά από το -5 στο +5 πηγαίνει από το -5 στο -10. Αυτό μας κοστίζει, αυτή είναι η αιτία για τα σκαμπανεβάσματα. Αντίθετα στην πρώτη φάση παρόλο που είχαμε απουσίες και τραυματισμούς κερδίσαμε παιχνίδια με σύνθεση ανάγκης. Τότε όμως υπήρχαν ρόλοι και ο καθένας ήξερε τι να κάνει. Τώρα έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί, η ισορροπία, ποιος θα παίξει με ποιον. Αυτό το ψάχνουμε ακόμα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK