Το ξεχωριστό βράδυ του Πρίντεζη και η κατάκτηση μιας ακόμη κορυφής

Ξεχωριστό από κάθε άποψη θα είναι το βράδυ της Παρασκευής (12/1) στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα" της Βιτόρια για τον Γιώργο Πρίντεζη, αφού μπορεί να πιάσει και στη συνέχεια να σπάσει το ρεκόρ του Μίλαν Τόμιτς!

Το ξεχωριστό βράδυ του Πρίντεζη και η κατάκτηση μιας ακόμη κορυφής

Ο "υπαρχηγός" του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, και μακράν του δεύτερου "παλαιότερος" παίκτης στην ομάδα θα συμπληρώσει 214 συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς αγώνες με την ερυθρόλευκη φανέλα και θα κατακτήσει μία –ακόμη- κορυφή στις λίστες των κορυφαίων όλων των εποχών για τον Ολυμπιακό.

Ο "Πριντ" πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στις 9 Οκτωβρίου 2002, δηλαδή πριν από 15 και 3 μήνες χρόνια παίζοντας για δύο λεπτά εναντίον της Σλασκ Βρότσλαβ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα της σεζόν 2002-3 στην Πολωνία. Την Παρασκευή στη Βιτόρια θα φτάσει στις 214 συμμετοχές και θα ισοφαρίσει τον εδώ και πάνω από δέκα χρόνια πρώτο Μίλαν Τόμιτς ο οποίος και θα τον χειροκροτήσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού είναι ο Συριανός φόργουορντ αρκεί να παραθέσουμε και τα υπόλοιπα επιτεύγματά του. Πρόσφατα ξεπέρασε τον Ντράγκαν Τάρλατς στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ όλων των εποχών στα Κύπελλα Ευρώπης για τον Ολυμπιακό ενώ είναι ακόμη: 2 σκόρερ πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη (και πολύ μπροστά από τον 3 Τόμιτς), 3 σε εύστοχα τρίποντα, 5 σε κλεψίματα με μικρή διαφορά από τον Παπανικολάου και Μάντζαρη και 7 πασέρ με τάσεις έως το τέλος της σεζόν να έχει ξεπεράσει τον 6 Σλούκα.

Το ξεχωριστό βράδυ του Πρίντεζη και η κατάκτηση μιας ακόμη κορυφής

* Με κεφαλαία αναφέρονται οι εν ενεργεία παίκτες στον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK