Χάνοντας τα... πέναλτι

Ο Τάσος Μαγουλάς αναλύει τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός έχασε από την Ρεάλ Μαδρίτης. Τα λέι απ που χάθηκαν, τα εύκολα φάουλ στα οποία υπέπεσαν οι "ερυθρόλευκοι" και ο Έρικ Γκριν που ήταν μονίμως εκτός αγώνα.

Χάνοντας τα... πέναλτι
sfairopoulos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα βασικό πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια αφορά στο περίφημο σουτ από μέση απόσταση. Ιδιαίτερα από την στιγμή που μπήκε τόσο πολύ το πικ εν ρολ στην επιθετική ζωή των ομάδων, η αδυναμία των περισσοτέρων να εκτελούν άμεσα από μέση απόσταση κοστίζει. Σε αντίθεση με τις ξένες ομάδες οι οποίες φροντίζουν πάντα να παίρνουν το καλύτερο από το, παλιό καλό L ή το ύψος των βολών.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ έχοντας διαβάσει την άμυνα του Ολυμπιακού πήρε κυρίως σουτ από μέση απόσταση και κράτησε το σκορ της ψηλά. Αυτό φαίνεται από το γράφημα για το τί έδωσαν οι ερυθρόλευκοι στους γηπεδούχους. Οι 10 από τους 42 πόντους της Ρεάλ ήρθαν όπως βλέπετε από τους πράσινους κύκλους από σουτ μέσης απόστασης.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Άλλοι 18 ήρθαν από τρίποντα με 6/9 προσπάθειες ενώ μόλις δύο φορές μπήκαν στην ρακέτα οι παίκτες του Λάσο.

Καλάθια Ρεάλ (1 ημίχρονο)

Χάνοντας τα... πέναλτι

Ο Ολυμπιακός είχε ισορροπία στο σκοράρισμα στο πρώτο ημίχρονο πηγαίνοντας πολύ στην ρακέτα. Μόλις ένα σουτ επιχειρήθηκε από μέση απόσταση και άλλα 10 τρίποντα, με τα εύστοχα να έρχονται από την δεξιά πλευρά.

Χάνοντας τα... πέναλτι

ΛΕΙ ΑΠ... ΧΑΘΗΚΑΝ

Ο Ολυμπιακός στα ειδικά στατιστικά, δικαιώνει αυτό που τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφορικά με τα λέι απ.

Στο α ημίχρονο: 8/16 λέι απ

Στο β ημίχρονο: 2/7 λέι απ

Συνολικά

Ολυμπιακός: 10/23

Ρεάλ Μαδρίτης 12/20

Χάκετ και Σπανούλης είχαν 3/4 προσπάθειες κοντά στο καλάθι στο α ημίχρονο αλλά μόνο ο Σπανούλης έκανε προσπάθεια στο β μέρος.

Η Ρεάλ έχει καλύτερους ψηλούς, σίγουρα όμως αποτελεί πρόθεση των ερυθρολεύκων να παίξουν μέσα στην ρακέτα εκμεταλλευόμενοι την διεισδυτικότητα του Σπανούλη, του Χάκετ και του Γκριν.

ΓΚΡΙΝ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΑ

Όσο για τον Γκριν; Φάνηκε να ψάχνει τον ρόλο του γι αυτό και τα σουτ ήταν περισσότερα απονενοημένα διαβήματα στα 3-4 μέτρα με άμυνα.

Χάνοντας τα... πέναλτι

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Πολύ συζήτηση για την αδυναμία του Ολυμπιακού στους ψηλούς. Οι φόργουορντ του Σφαιρόπουλου, πλην Πρίντεζη, δεν δημιουργούν στην ρακέτα.

Υπήρξε όμως απόλυτη σχεδόν ισορροπία στο σκοράρισμα των δύο ομάδων στην ρακέτα.

Ρεάλ: 28 πόντοι(Αγιόν 6 πόντοι)

Ολυμπιακός: 26 πόντοι(Μπερτς 6, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 4)

Οι δύο ομάδες ισορροπήσαν και στα λάθη

Ρεάλ: 10

Ολυμπιακός: 12(5 Σπανούλης)

Η μοναδική διαφορά σε αυτό τον τομέα, αφορά στο γεγονός πως τέσσερα από τα 12 λάθη των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν προϊόν πίεσης(forced turnovers) ενώ ένα λάθος των γηπεδούχων ήρθε χάρις στην άμυνα.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΑΠΟ... ΒΟΛΕΣ (ΣΤΟ Β)

Ουσιαστικά, εκτός από το σουτ, η πραγματική διαφορά στο παιχνίδι είναι οι βολές με τον τρόπο που... μοιράστηκαν στα ημίχρονα. Ήταν σαφές πως ο Ολυμπιακός υπέπεσε αρκετά εύκολα φάουλ στα τελευταία 15 λεπτά. Από τις 19 βολές του β μέρους για την Ρεάλ, οι 8 ήρθαν σε προσπάθεια για σουτ.

Ρεάλ: α ημίχρονο-2/3 βολές

β ημίχρονο 13/19 βολές

Ολυπιακός: α ημίχρονο- 9/11 βολές

β ημίχρονο 3/4 βολές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ξέχασε να... επιτεθεί και έχασε ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη
Το φοβερό κάρφωμα του Ράντολφ μπροστά από τον Μπιρτς!
Προδόθηκε από την επίθεση και την περιφερειακή άμυνα
Άλλο "να" και άλλο "θα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK