Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 91-86

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 91-86 στην Πόλη από την Εφές και έχασε οριστικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague. Oριστικά τρίτοι οι "πράσινοι", με τη Μπασκόνια του Μπουρούση στην επόμενη φάση

Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 91-86

Έτσι κρίθηκε:

Η Εφές κυνηγούσε τη νίκη γοήτρου απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά είχε την... ατυχία στο πρώτο ημίχρονο να πέσει θύμα των τριπόντων. Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι, εξ ου το 9/10 τρίποντα με το οποίο έκλεισαν τα δύο πρώτα δεκάλπετα. Βέβαια, το 52-43 υπέρ του Παναθηναϊκού (σκορ ημιχρόνου) θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν δεν χαλούσε, σε κάποιο σημείο, η "πράσινη" άμυνα, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν αρκετά μέσα από καταστάσεις "ένας εναντίον ενός".

Η Εφές κάποια στιγμή θα αντιδρούσε. Και το έκανε. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να "πυροβολεί", αλλά πλέον είχε γίνει ευάλωτος στην άμυνα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρουν πόντους και να κάνουν το ματς ντέρμπι (61-66 στο τρίτο δεκάλεπτο). Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι ουσιαστικά άρχισε από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε ισχνό προβάδισμα μέχρι το σημείο που η ομάδα του Ιβκοβιτς έκανε ένα μίνι σερί και προηγήθηκε 77-76 πέντε λεπτά πριν από το τέλος.

Κάπου εκεί το ματς γύρισε. Η Εφές πήρε τα πάνω της, ο Παναθηναϊκός "βραχυκύκλωσε" και η τούρκικη ομάδα έγινε το αφεντικό του αγώνα. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Παναθηναϊκού στα τελευταία δευτερόλεπτα, το 91-86 έγραψε την ιστορία της αναμέτρησης, με το συγκρότημα του "Σοφού" να παίρνει μία νίκη γοήτρου, στερώντας οριστικά από το τριφύλλι το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 43-52, 61-66, 91-86

Εφές: Τάιους 10, Μπαλμπάι, Μπράουν 11 (1), Οσμάν 12 (1), Μπατούκ 7 (1), Σάριτς 15 (2), Κορκμάζ 3 (1), Γκρέιτζερ, Ερτέλ 9, Ντίμπλερ 13 (3), Ντάνστον 11.

Παναθηναϊκός: Χέινς 6 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης, Ραντούλιτσα 10, Φελντέιν 5 (1), Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 14 (2), Καλάθης 14 (2), Κούζμιτς 1, Ουίλιαμς 14, Χάντερ 2.

Ο άνθρωπος του αγώνα:

Ερτέλ και Μπράουν "σκότωσαν" στο τέλος το τριφύλλι.

Το φύλλο αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη νίκη από τα χέρια του, όχι όμως τη χρονιά. Κρατάμε ότι πέρασε στα πλέι οφ έστω χωρίς πλεονέκτημα και βάζει πλώρη για τα Final-4. Επόμενο εμπόδιο, η Μπασκόνια του Γιάννη Μπουρούση.

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK