Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Έπεσε από την κορυφή η Φενέρμπαχτσε, χωρίς φρένα η Λοκομοτίβ

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκό στον όμιλο του Top16 της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Έπεσε από την κορυφή η Φενέρμπαχτσε, χωρίς φρένα η Λοκομοτίβ
Μπάνβιτ Φενέρμπαχτσε

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Top16 της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Φενέρμπαχτσε: Ο Μπόμπι Ντίξον πήρε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης, έκανε λάθος και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχασε 76-75 από την Μπάνβιτ. Ήταν η πέμπτη εφετινή ήττα για τη Φενέρμπαχτσε στο τουρκικό πρωτάθλημα, η οποία με ρεκόρ 15-5 σε 20 παιχνίδια έμεινε πίσω από την Εφές. Ο Αμερικανός ήταν μοιραίος, ταυτόχρονα όμως ήταν αυτός που μαζί με τον Χίκμαν έφεραν τους πρωτευουσιάνους από το -9 (74-65)στο -1 (76-75) σε διάστημα μικρότερο των 3,5 λεπτών. Πρώτος σκόρερ πάντως ήταν ο Μπογκντάνοβιτς με 22 πόντους και 5/8 τρίποντα. Τη μεγαλύτερη ζημιά στις άμυνες που εφάρμοσε ο "Ζοτς" έκανε ο Έι Τζέι Σλότερ με 19 πόντους και 4/7 πίσω από το τρίποντο.

Λοκομοτίβ Κούμπαν: Τη φρενήρη πορεία της σ' όλες τις διοργανώσεις συνέχισε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Σε ματς για τη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών η "Λόκο" έκανε μία...χαψιά την Χίμκι (σε αγώνα με άρωμα Ευρωλίγκας) νικώντας εύκολα 94-81. Για άλλη μία φορά το σύνολο του Έλληνα κόουτς στηρίχθηκε στην ομαδική δουλειά. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βίκτορ Κλαβέρ που είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Κρις Σίγκλετον πρόσθεσε άλλους 18 (μαζί με 5 ριμπάουντ). Η Λοκομοτίβ πάντως απώλεσε την ευκαιρία να καλύψει τη διαφορά της ήττας της στη Μόσχα (101-88), αφού ο Ράντολφ αστόχησε στο τέλος σε δύο βολές.

Ερυθρός Αστέρας: Με το 77-67 επί της ΚΡΚΑ σφράγισε η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο της Αδριατικής Λίγκας και το πλεονέκτημα έδρας στους ημιτελικούς με την Τσεντεβίτα. Ο Μάικ Τσίρμπες με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των κατόχων του τίτλου, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης οι Κίνσεϊ με 15 πόντους και Σιμόνοβιτς με 12.

Εφές: Ο Τσεντί Οσμάν έκανε εμφάνιση καριέρας και η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στη Σμύρνη, 89-77 την Καρσίγιακα. Ο νεαρός φόργουορντ είχε 27 πόντους με 7/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 34:18 λεπτά. Άλλους 22 πόντους έδωσε ο Ντέρικ Μπράουν με 9/12 σουτ, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Σε αντιδιαστολή με ό,τι συμβαίνει στην Ευρωλίγκα, οι παίκτες του "Σοφού" ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, αφού η Εφές έφτασε τις 16 νίκες σε 20 παιχνίδια του τουρκικού πρωταθλήματος, παραμένοντας στην κορυφή.

Νταρουσάφακα: Απρόσμενη ήττα υπέστη στην Κερασούντα η φορμαρισμένη ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι πέφτοντας σρο 12-8 σε 20 παιχνίδια του τουρκικού πρωταθλήματος. Με 20 πόντους από τον άλλοτε "ερυθρόλευκο" Ντορόν Πέρκινς η Γεσιλγκιρεσούν, προτελευταία στον πίνακα, επιβλήθηκε 77-72 τη στιγμή που είχε προηγηθεί και 62-50. Μονάχα ο Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι ξεχώρισε από τους ηττημένους με 19 πόντους και 5/7 τρίποντα.

Μάλαγα: Βελτιωμένη η εικόνα της Ουνικάχα σε σχέση με ό,τι έδειξε απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα βρήκε νίκη. Η ομάδα του Πλάθα έχασε 83-77, μολονότι έκλεισε το πρώτο μισό ήταν μπροστά με 49-42. Ο Τζακ Κούλι με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος των Ανδαλουσιάνων, οι οποίοι θα παλέψουν μέχρι τέλους για την είσοδό τους στην 8άδα των πλέι οφ.

Τσεντεβίτα: Άνετη ήταν η νίκη της ομάδας του Νταμίρ Μρσιτς επί της ΜΖΤ Σκοπίων στο Ζάγκρεμπ. Μπίλαν και Γουόκερ, με 16 πόντους έκαστος, ηγήθηκαν στο τελικό 89-64, το οποίο αποτέλεσε πρόβα ενόψει πλέι οφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK