Διαμαντίδης: "Σταματάω για να μην βαρεθώ"

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απάντησε ειλικρινά στο ερώτημα που απασχολεί όλο το μπασκετικό κοινό: γιατί σταματάει.

Διαμαντίδης: "Σταματάω για να μην βαρεθώ"
Διαμαντίδης Παναθηναϊκός

Μετά τη βράβευσή του από την Ευρωλίγκα ως ένας εκ των θρύλων της διοργάνωσης ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Την πρώτη εμπειρία του και την απόφασή του να σταματήσει στο φινάλε της σεζόν.

Διαβάστε τις ατάκες του:

- "Στόχος μου όταν ήρθα ήταν να γίνω τόσο καλός ώστε να μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Προσπαθούσα απλά να παίζω, δεν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου. Ούτε να γίνω ηγέτης ούτε να γίνω αρχηγός της ομάδας. Ήθελα να δω πως είναι το υψηλό επίπεδο και οι παίκτες σε αυτό.

- "Όταν είμαι στο παρκέ προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα. Αν έχεις ένα χάρισμα και μπορείς να το ταιριάξεις και να βοηθήσει την ομάδα για μένα είναι ιδανικό. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο μου".

- "Αν μπορώ να παίξω άμυνα, θα το κάνω. Αν μπορώ να σκοράρω, θα το κάνω. Αν μπορώ να δώσω ασίστ, θα το κάνω. Δεν σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο, ότι κάνω κάτι δεδομένο. Προσπαθώ να είμαι στο παρκέ και να αφήσω το παιχνίδι να μου δώσει ό,τι γίνεται".

- "Το Final Four της Αθήνας Ηταν μια πολύ σημαντική στιγμή της καριέρας μου γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας μου στην Ευρωλίγκα, μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Υπέροχη χρονιά".

- "Όλα αυτά τα χρόνια, οι περισσότερες στιγμές ήταν ευχάριστες. Φέτος είναι η δωδέκατη χρονιά μου στην ομάδα, απόλαυσα κάθε μια σεζόν από αυτές".

- "Θέλω να σταματήσω και να είμαι καλά. Να μην βαριέμαι ή να μην μπορώ να κάνω αυτά που θέλω. Να αποσυρθώ σε καλό επίπεδο, γι αυτό φέτος αποφάσισα να αποσυρθώ".

- "Ποιος δεν θέλει να πάει στο Final Four; Είναι δύσκολο, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τα καταφέρουμε".

- "Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Δεν περίμενα πως θα έχει τέτοια εξέλιξη η καριέρα μου, οπότε είμαι απόλυτα χαρούμενος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK