Εφές-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αυτήν τη φορά το 1ο ημίχρονο ήταν καταδικαστικό

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέταξε ξανά στα σκουπίδια το 1ο ημίχρονο. Μόνο που η Εφές δεν ήταν Ολυμπιακός. Ακόμα και οι 'πράσινοι' δεν ήταν ίδιοι, με συνέπεια να ηττηθούν στην Πόλη.

Εφές-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αυτήν τη φορά το 1ο ημίχρονο ήταν καταδικαστικό
EUROKINISSI

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από την Κωνσταντινούπολη ήταν ξανά... επεισοδιακή, αλλά για διαφορετικό λόγο. Δεν ήταν το... μέσο επαναπατρισμού που προβλήματισε, αλλά η βιασύνη, ώστε η αποστολή να έχει επιστρέψει μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, για να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Το δεύτερο ντέρμπι 'αιωνίων' της σεζόν είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στις 18:00. Θα πρόκειται για το 3ο δυνατό παιχνίδι μέσα σε 9 μέρες που οι 'πράσινοι' θα κληθούν να μην αιφνιδιαστούν στο τζάμπολ. Ίσως να είναι το πρώτο που το καταφέρουν.

Στο ντέρμπι με τους 'ερυθρολεύκους' για τη Euroleague, πέταξαν στα 'σκουπίδια' ολόκληρο το 1ο ημίχρονο. Μπορεί η διαφορά να ήταν μικρή, μόλις 7 πόντοι, ωστόσο η εικόνα των δύο ομάδων απείχε παρασάγγας. Με ένα φοβερό 3ο δεκάλεπτο, ο πρωταθλητής Ελλάδας κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα κι εν τέλει να φτάσει σε μία σπουδαία νίκη.

Η αρχή του αγώνα κόντρα στην Εφές του Εργκίν Αταμάν στο 'Σινάν Ερντέμ Ντομ', δεν είχε διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι... αρνήθηκαν ξανά να μπουν στο παρκέ και άφησαν τους αντιπάλους τους να αλωνίζουν. Οι Τούρκοι, όμως, σε αντίθεση με τον φετινό Ολυμπιακό, δεν είναι μία ομάδα που μπορείς να προβλέψεις ποιος θα σου κάνει τη ζημιά. Μόνο ο Σέιν Λάρκιν δεν μπορούσε να συνεισφέρει, αφού ήταν τραυματίας.

'Δεν μπήκαμε σωστά πνευματικά. Δεχθήκαμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Δεν έχουμε βρει την εξήγηση. Πρέπει να βρούμε τι φταίει, τι κάνει λάθος ο καθένας και τι γίνεται λάθος ως σύνολο', έλεγε εκ των υστέρων ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Στο 1ο δεκάλεπτο ο Αντριάν Μοερμάν είχε 9 από τους 19 πόντους της Εφές, με τον Ροντρίγκ Μπομπουά επίσης να κάνει πάρτι κόντρα στην άμυνα του 'τριφυλλιού'. Τα ριμπάουντ, δε, ήταν 12-6, απόρροια του 0/4 στα τρίποντα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Στη 2η περίοδο, οι Τούρκοι είχαν 6/7 δίποντα, την ώρα που η ελληνική ομάδα συνέχιζε τον... διαγωνισμό αστοχίας, με 10/23 δίποντα και 1/9 τρίποντα.

Προτού τελειώσει το 1ο ημίχρονο του αγώνα, ο Τσάβι Πασκουάλ είχε χρησιμοποιήσει ήδη και τους 12 παίκτες της αποστολής, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να βρει έναν που να... πατήσει παρκέ από το 1ο ημίχρονο. Φευ...

Αυτή ήταν και η ομοιότητα σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διότι στην 3η περίοδο ήρθε η ειδοποιός διαφορά. Σε ένα χρονικό διάστημα που πριν από μερικές μέρες ο Θανάσης Αντετοκούνμπο γύριζε ένα χαμένο παιχνίδι, με εκπληκτικές άμυνες και προσφορά στην επίθεση, εδώ έκανε 3 φάουλ σε 3,5 λεπτά όταν ανέλαβε το μαρκάρισμα του Βασίλιε Μίτσιτς.

Παρ' όλα αυτά, οι 'πράσινοι' βελτιώθηκαν αμυντικά, αφού δέχθηκαν μόλις 16 πόντους σε αυτήν την περίοδο. Αυτό που τελικά τους έλειψε ήταν το σκοράρισμα που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα. Με 2 πόντους παραπάνω από την Εφές και έναν πόντο παραπάνω σε σχέση με το 2ο δεκάλεπτό τους, δεν είχαν καμία τύχη για την ανατροπή.

Το τέλος του αγώνα βρήκε 5 παίκτες των γηπεδούχων με διψήφιο αριθμό πόντων, ένας εξ αυτών ο Μπράιαν Ντάνστον, ο οποίος προσπέρασε τον Τομάς Ερτέλ κι έγινε ο αρχισκόρερ της Εφές στη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός να έχει μόλις 3 τέτοιους παίκτες, ένας εξ αυτών ο Νικ Καλάθης, ο οποίος στο 4ο δεκάλεπτο μπήκε μόλις στο 36:30, έχοντας και μία άσχημη πτώση στο παρκέ νωρίτερα.

Σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, τίποτα δεν ήταν ίδιο στην Πόλη. Αυτό που για ακόμα μία φορά δεν άλλαξε, είναι κάτι που οι 'πράσινοι' ψάχνουν με κάθε τρόπο να το αλλάξουν. Η αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια (και φέτος), όπου μέχρι στιγμής μετρούν 1/3 νίκες. Και όλα αυτά πριν από ακόμα μία διαβολοβδομάδα στη Euroleague.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK