Κάτι χρωστούσε ο Γιασικεβίτσιους στον Παναθηναϊκό!

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έγραψε ιστορία ως παίκτης του Παναθηναϊκού στα τρία χρόνια που φόρεσε το τριφύλλι στο στήθος και την τελευταία διετία έμελε να επηρεάσει περισσότερο από κάθε άλλον την πορεία της πρώην ομάδας του στο δρόμο προς το Final-4. Διαβάστε για τα τρελά παιχνίδια της... μοίρας!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Η εικόνα του πρώτου 20λεπτου (43-31 υπέρ του Ολυμπιακού) αλλά και τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος (η διαφορά έφτασε και στο +16 για την ελληνική ομάδα με΄τα από δύο σερί τρίποντα από Παπαπέτρου και Ρόμπερτς) "έδειχνε" πως ο Ολυμπιακός θα υπερνικούσε και τα προβλήματα τραυματισμών και θα έκαμπτε την αντίσταση της σκληροτράχηλης Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική της Euroleague, όμως για ένα ακόμα ματς αυτή τη σεζόν, το εκπληκτικό σύνολο που έχει φτιάξει εδώ και μία διετία ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποδείχτηκε πολύ σκληρό για να πεθάνει.

Με ώριμο, ομαδικό και σκεπτόμενο μπάσκετ ("διάβασαν" άριστα κάθε αδυναμία των Πειραιωτών στην άμυνα και τις "χτύπησαν") εξαφάνισαν τη διαφορά σε χρόνο dt, με το ματς να οδηγείται τελικά στην παράταση και εκεί να επικρατεί 86-85 παίρνοντας μόλις τη δεύτερη νίκη της στον Πειραιά σε επίπεδο Euroleague (η πρώτη μετά το 2012).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως ενώ η Ζαλγκίρις πανηγύρισε απλά μία νίκη γοήτρου, από τη στιγμή που η θέση της στην κανονική περίοδο δεν αλλάζει (6η), έδωσε τεράστια χαρά στην πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει πλέον στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας.

Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να ισχυριστεί πως ο 42χρονος τεχνικός "χρωστούσε" ένα τόσο ακριβοθώρητο δώρο στο "τριφύλλι" αφού πέρυσι του είχε κάνει χοντρή... ζημιά την τελευταία αγωνιστική!

Τότε, βάσει του νόμου των πιθανοτήτων, ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν ψυχολογικά για να αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε στα προημιτελικά (με πλεονέκτημα έδρας οι Πειραιώτες) όμως η αδιάφορη Ζαλγκίρις, με ρεκόρ 13 νίκες-16 ήττες, επικράτησε 84-79 της Μπασκόνια στη Χώρα των Βάσκων και έστειλε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάνω στον... Παναθηναϊκό (ενώ ο Ολυμπιακός "τράκαρε" με την πιο... βατή θεωρητικά, Αναντολού Εφές).

Αποτέλεσμα; Οι "πράσινοι" του Τσάβι Πασκουάλ όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα έδρας αλλά γνώρισαν τρεις ήττες (οι δύο πρώτες στο ΟΑΚΑ) σε διάστημα μίας εβδομάδας και αποχαιρέτησαν έτσι το όνειρο της επιστροφής σε Final-4 για πρώτη φορά μετά το 2012.

Όσο για τη συνέχεια, γνωστή. Η Φενέρμπαχτσε πήγε για τρίτη σερί χρονιά σε Final-4 που αποδείχτηκε φαρμακερή για τους αντιπάλους της, με τους πρωταθλητές Τουρκίας να νικούν την Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό και τον Ολυμπιακό στον τελικό για να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο, μέσα στην πατρίδα τους.

Και για όλα αυτά είχε βάλει το... χεράκι του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η Ζαλγκίρις Κάουνας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK