Ο Ντόντσιτς ήξερε (από το ζέσταμα) ποιος... Θανάσης τον περιμένει

Κατάλαβε πριν από το τζάμπολ ο Σλοβένος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης πως θα περάσει ένα εφιαλτικό βράδυ στο παρκέ του ΟΑΚΑ και υπάρχουν... αποδείξεις γι' αυτό.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
thanasis antetokoumpo EUROKINISSI

Όποιος είδε τον αγώνα, από το γήπεδο ή την τηλεόραση, αντιλήφθηκε πως ο αφανής ήρωας της πρώτης νίκης του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Έπαιξε λιγότερα από 15 λεπτά, μετρώντας μόνο 6 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Αντιθέτως υπέπεσε σε 4 φάουλ και στο συνολικό σύστημα αξιολόγησης είχε όλους κι όλους 7 βαθμούς.

Παρόλα αυτά ήταν το ίδιο πολύτιμος, για να μην χρησιμοποιήσουμε ζυγαριά, με τον Νικ Καλάθη των 16 ασίστ (ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα) και τον Μάικ Τζέιμς των 24 πόντων.

Δεν ήταν η ορμή, η σπίθα και η ενέργειά του που έκαναν τη διαφορά στο 20-0 του Παναθηναϊκού, αλλά και στο υπόλοιπο. Ήταν κατά βάση η τακτική συμπεριφορά και η πιστή αντιγραφή και εκτέλεση των οδηγιών του Τσάβι Πασκουάλ στο αμυντικό κομμάτι.

Ο κόουτς του "τριφυλλιού" ήξερε ότι αν πιεστεί και βγει εκτός αγώνα ο Ντόντσιτς, η Ρεάλ Μαδρίτης θα καταρρεύσει περιφερειακά και θα γίνει ευάλωτη συνολικά. Τη στιγμή που η προθέρμανση ολοκληρώθηκε και όλοι οι "πράσινοι" πήγαν στον πάγκο πριν από το τελετουργικό, ο Πασκουάλ απομόνωσε τον Αντετοκούνμπο. Για πάνω από μισό λεπτό του μιλούσε και του έδινε τις τελευταίες οδηγίες για το τι και πως. Ίσως τον έφτιαχνε ψυχολογικά.

Όταν δε οι δύο πεντάδες βρέθηκαν παραταγμένες στο παρκέ, ξεχώρισε το στιγμιότυπο της αγκαλιάς του Θανάση με τον Ντόντσιτς και ο σύντομος μεταξύ τους διάλογος. Γέλασαν και οι δύο πριν πάρουν θέσεις μάχης. Σαν να τον προειδοποιούσε ο Θανάσης για όσα πρόκειται να τραβήξει αμέσως μετά. Πίεση στα 4/4, τέτοια που να του βγάλει τα σωθικά. Βασανιστήριο.

Στα 3'07'' ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού είχε κάνει ήδη δύο φάουλ και στα 3'47'' είχε βγει, κάνοντας ο ίδιος νόημα στον πάγκο γι' αλλαγή. Το σκορ ήταν 16-0 και ο Ντόντσιτς είχε πάρει ένα (καταδικασμένο σε ερ μπολ) τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης, τίποτ' άλλο, και δεν είχε δώσει όχι ασίστ ούτε πάσα της προκοπής. Δεν έβλεπε συμπαίκτες, όλα είχαν θολώσει μπροστά του. Το μήνυμα για τη συνέχεια είχε φτάσει στον παραλήπτη, αφού μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου είχε ήδη τρεις προσωπικούς "φρουρούς" (Καλάθης, Ντένμον οι άλλοι).

Την πολλή δουλειά, βέβαια, την είχε κάνει ο Θανάσης. Μέχρι το σημείο που ο Ντόντσιτς τέλειωσε το ματς με 10 πόντους, αλλά 0/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 4/4 στις βολές. Το σπουδαιότερο; 0 ασίστ για 2 λάθη. Αφήστε που από τ' αποδυτήρια για το ξενοδοχείο έφυγε κουτσαίνοντας και εμφανώς ταλαιπωρημένος!

"Τίποτα, τίποτα. Είναι φίλος μου", αποκρίθηκε χαμογελώντας ο Θανάσης όταν ρωτήθηκε για το τι είπε στον Σλοβένο. Και την ίδια ώρα ακόνιζε νύχια και δόντια για το ματς της Πέμπτης.

Τ' άκουσες, Λούκα;

News 24/7

24MEDIA NETWORK