Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μιλάνο: Το χρόνο δεν τον νίκησε κανείς

Ούτε η αποχώρηση του Τσάβι Πασκουάλ Πασκουάλ ούτε η ηγετική εμφάνιση του Νικ Καλάθη έφεραν την ανατροπή του κλίματος στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος έχασε από τη Μιλάνο γιατί δεν είχε... χρόνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κατά τον Αριστοτέλη ο χρόνος είναι ο αριθμός της κίνησης σύμφωνα με το πριν και το μετά. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του πριν από την αμφιλεγόμενη φάση στο 37'59'' και αυτός του μετά ήταν δύο άλλες ομάδες. Διφορούμενη η εικόνα του όσο και η απόφαση των τριών διαιτητών, μετά από instant replay, που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και κατ' επέκταση την ένσταση των 'πρασίνων' κατά του κύρους του 86-83 της Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Οι Ιταλοί δεν είχαν νίκη στην έδρα του 'τριφυλλιού' από τον Φλεβάρη του 2012 (με κορυφαίος Φώτση - Μπουρούση) - η μοναδική τους σε επτά επισκέψεις στην Αθήνα μέχρι την Παρασκευή. Το δικό τους +3 στο φινάλε αποτύπωσε την υπεροχή τους από το 10' ως το 38'. Διάστημα κατά το οποίο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναζητούσε τη χαμένη ταυτότητά του.

Ο Νίκος Παππάς προσπαθούσε να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψει γιατί η εικόνα είναι επαναλαμβανόμενα μονότονη. "Χόρτασε λόγια ο κόσμος. Ας κερδίσουμε και κάποιο ματς. Ας ζητήσουμε μια συγγνώμη από τον κόσμο, από τον πρόεδρο που τα σκάει, τον κύριο Θανάση, ακόμη κι από τον κόουτς Τσάβι". Βαριανάσανε ο Έλληνας γκαρντ. Όπως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στα σχεδόν 3/4 του αγώνα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν ήταν στο ΟΑΚΑ και ο Ρικ Πιτίνο κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια για την χριστουγεννιάτικη Αθήνα. Ο Γιώργος Βόβορας για δεύτερη φορά σε 26 μήνες κλήθηκε να γίνει πρώτος στη θέση του πρώτου και να λύσει μια εξίσωση με αμέτρητους αγνώστους. Μια εξίσωση που δεν λυνόταν σε λιγότερες από 48 ώρες. Η προηγούμενη θητεία του στις 21 Οκτωβρίου του 2016 στη Μόσχα πριν προσληφθεί ο Τσάβι Πασκουάλ. Η επόμενη αφότου απομακρύνθηκε. Με το ίδιο αποτέλεσμα (0/2), χωρίς να ευθύνεται, φυσικά.

Ο δικός του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μεταβλήθηκε εν μέρει και πήγε σε πολύ λίγα τρίποντα (4/12). Έπαιξε πάρα πολύ με τον Καλάθη (34'49'') και άλλο τόσο με τον Παππά (33'37'') βυθίζοντας ως επί το πλείστον το παιχνίδι στη ρακέτα. Το 23-21 του 10' θα μπορούσε να γίνει μια βάση για τη συνέχεια, εφόσον η άμυνα δεν ήταν πατρόν για... κοστούμι. Του το έραψε η Μιλάνο. Κι ας είχε μόλις 2 πόντους στο πρώτο μισό ο Μάικ Τζέιμς, μοιάζοντας τρακαρισμένος από το χειροκρότημα της κερκίδας.

Κόντρα δηλαδή στην εικόνα του Μίτσοφ, του Τζέρελς και του Γκουντάιτις που δεν τους έλειψε καθόλου η ψυχραιμία περνώντας διπλοβελονιά τη οπισθοφυλακή του 'τριφυλλιού'. Το 50% της Μιλάνο στα τρίποντα (7/14) και το τράβηγμα του Κιθ Λάνγκφορντ στον προσαγωγό συνοδεύτηκαν από το -15 (61-46) για έναν Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που κυκλοφορούσε 'ρακένδυτος' στη σάλα του ΟΑΚΑ.

Δεν ήταν η βραβευμένη Ισραηλινή σαξοφωνίστα Γιαρντέν Κλεϊμάν που με τους ήχους της... σάλπισε την αντεπίθεση των 'πρασίνων'. Όταν όμως ο Καλάθης παίζει ματωμένος και αρνείται να μεταβεί στον πάγκο, ο στρατός του οφείλει ν' ακολουθήσει χωρίς αντιρρήσεις. Ο χρόνος, βέβαια, αποδείχθηκε αδυσώπητος για ν' ανατραπεί το -10 (84-74), όσο κι αν οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να 'παίξουν' μαζί του, εξοργίζοντας τον νευρικό Πιανιτζιάνι.

Οι 'πράσινοι' έτρεχαν μήπως προλάβουν. Μαζί όμως και ο χρόνος του κεντρικού ρολογιού που κύλησε χωρίς να έχει σταματήσει. Όπως δεν σταμάτησε όταν οι Αντετοκούνμπο και Καλάθης έδωσαν δύο φάουλ που δεν καταλογίστηκαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα τα 0.6 από επαναφορά μισού γηπέδου να μην αρκούν για να σουτάρει ο Γκιστ στην εκπνοή - και όχι ο Λοτζέσκι. Ο χρόνος δεν ήταν ο 'γιατρός' που είχαν ανάγκη οι πρωταθλητές, γνωρίζοντας πέμπτη ήττα στα τελευταία έξι ματς της Euroleague και χάνοντας άλλη μία θέση (11οι).

" Έχει γίνει παραβίαση κανονισμών και η μπάλα ήταν στα χέρια του διαιτητή", ανέφερε ο Γιώργος Βόβορας και αναπόφευκτα πλέον η τύχη του αγώνα θα κριθεί στο αρμόδιο όργανο της διοργάνωσης. Ασχέτως αν ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι υποστήριξε πως " είχα πολλά στο μυαλό μου για να κοιτάξω το ρολόι, όμως ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη και δεν έχει λογικό να έχει παράπονο, όταν ήμασταν καλύτεροι σ' όλο το ματς".

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK