Πρέσινγκ Παναθηναϊκού σε Σλούκα!

Πώς ο Παναθηναϊκός απλώνει τα δίχτυα του για να κάνει δικό του για τα επόμενα χρόνια τον Κώστα Σλούκα ο οποίος στέφθηκε την Κυριακή πρωταθλητής Ευρώπης με τη Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό και τι προσφέρει στον Ελληνα γκαρντ για να τον πείσει να γίνει μόνιμος κάτοικος ΟΑΚΑ. Ποιες οι προθέσεις της ομάδας του...

Είναι γνωστό ότι το συμβόλαιο του Κώστα Σλούκα με τη Φενέρμπαχτσε ολοκληρώνεται κατ' ουσίαν αυτό το καλοκαίρι (είχε υπογράψει για 2+1 το καλοκαίρι του 2015) και ότι ο διεθνής γκαρντ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ακούσει προσφορές, δίνοντας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και όπως είναι λογικό μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, προτεραιότητα στη νυν ομάδα του. Η Φενέρμπαχτσε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρεί και δική της οψιόν για ανανέωση, την οποία είναι πιθανό να ενεργοποιήσει, αν συμφωνήσει φυσικά και η πλευρά του παίκτη.

Υπάρχει, όμως, σύλλογος που έχει ήδη γνωστοποιήσει στην πλευρά του διεθνούς γκαρντ το ενδιαφέρον του. Τούρκικες πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά τα της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης αναφέρουν ότι ο σύλλογος αυτός είναι ο Παναθηναϊκός!

Μετά από μία σεζόν η οποία έχει πολλά up και down, οι πράσινοι θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους με παίκτες πρώτης γραμμής και εκεί... έξω, αυτήν την ώρα, δεν υπάρχουν πολλοί. Ο Σλούκας είναι στην καλύτερη ηλικία (27 ετών), ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει το μέγεθος Παναθηναϊκός και προφανώς θα μπορούσε να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, επίσης, ότι ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να προσφέρει στον παίκτη περισσότερα χρήματα από αυτά που λαμβάνει από την Φενέρμπαχτσε. Στην Τουρκία ο Σλούκας έβαζε κάθε χρόνο στον τραπεζικό του λογαριασμό 1,1 εκ. ευρώ. Οι πράσινοι λέγεται ότι σκοπεύουν να του προσφέρουν γύρω στο 1,5 εκ. ετησίως καλύπτοντας φυσικά από την τσέπη τους και το πολύ μεγάλο ποσό που αντιστοιχεί στην εφορία.

Στην εφετινή Ευρωλίγκα, ο Σλούκας αγωνίστηκε 29 φορές και "έγραψε" 9.2 πόντους, μέσο όρο, με 43% στο τρίποντο μαζί με 4,5 ασίστ και 1,8 ριμπάουντ ανά αγώνα. Είναι φυσικά Έλληνας παίκτης πρώτης γραμμής από αυτούς που έλειψαν από το εφετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού (με εξαίρεση τους Καλάθη, Μπουρούση, Παππά), οπότε είναι πολύ λογικό και ρεαλιστικό το έντονο ενδιαφέρον που σε αυτή τη φάση είναι περισσότερο φιλολογικό, στο πλαίσιο της βολιδοσκόπησης. Τα υπόλοιπα αναμένεται να γίνουν γνωστά, όταν τελειώσουν τα εθνικά πρωταθλήματα.