Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί

Παρά την ήττα του στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός κρατά την τύχη στα χέρια του, τουλάχιστον σε ότι αφορά την πρόκριση στα πλέι οφ. Ως προς το πλεονέκτημα έδρας τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά.

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για να εξασφαλίσει πρώτα από όλα το μίνιμουμ, που είναι η απλή πρόκριση στους 8, ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει ακόμη δύο νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς.

Η λογική λέει ότι θα τις βρει. Είτε στα παιχνίδια του ΟΑΚΑ με Κούμπαν και Τσεντεβίτα, είτε ακόμη και στην Τουρκία κόντρα στην Νταρουσάφακα. Ως προς αυτό το στόχο συμπερασματικά, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας οφείλουν να κάνουν απλώς το καθήκον τους.

Αν όμως ο Παναθηναϊκός επιθυμεί και το πλεονέκτημα έδρας, τότε θα πρέπει να κάνει...ντεμαράζ. Κόντρα στην Κούμπαν δεν φτάνει μόνο η νίκη αλλά θα πρέπει να καλυφθεί και η διαφορά των 9 πόντων για να αποκτήσει η ομάδα του Τζόρτζεβιτς το πάνω χέρι στην ισοβαθμία (κόντρα σε μία ομάδα από την οποία οι πράσινοι έχουν 0-3 εφέτος).

Εκτός αυτού ο Παναθηναϊκός θα πρέπε να κάνει πάση θυσία και μία νίκη παραπάνω από τον Ερυθρό Αστέρα ο οποίος τον έχει νικήσει και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Οχι εύκολα αλλά πάντως όχι και εντελώς ανέφικτα πράγματα.

Το παιχνίδι πάντως της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στη Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα έτσι και αλλιώς θα δείξει πολλά.

Η βαθμολογία τώρα

Φενέρμπαχτσε 9-1

Λοκομοτίβ 7-3

Ερυθρός Αστέρας 6-4

Παναθηναϊκός 6-4

Εφές 4-6

Μάλαγα 3-7

Νταρουσάφακα 3-7

Τσεντεβίτα 2-8

Τα παιχνίδια που απομένουν

17 Μαρτίου: Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Κράσνονταρ

24 Μαρτίου: Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός

1 Απριλίου: Παναθηναϊκός-Τσεντεβίτα

7 Απριλίου: Εφές-Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 69-67

News 24/7

24MEDIA NETWORK