Βουγιούκας στο Contra.gr: "Στο ΟΑΚΑ μου σηκωνόταν η τρίχα"

Ο Ιάν Βουγιούκας, εκ των πρωταγωνιστών στην πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα το 2011 και παίκτης της Ούνιξ Καζάν πλέον (συμπαίκτης με τον Κώστα Καϊμακόγλου), καταθέτει στο Contra.gr το know how της σχετικής εμπειρίας του και στέκεται στον παράγοντα ΟΑΚΑ.

Βουγιούκας στο Contra.gr: "Στο ΟΑΚΑ μου σηκωνόταν η τρίχα"

Δεν κρίνεις ότι η φετινή σειρά έχει ομοιότητες μ' αυτή του 2011;

Είναι γεγονός, υπάρχουν πολλές ομοιότητες, θα έλεγα ότι πρόκειται για deja vu. Ηττα στις λεπτομέρειες στο πρώτο παιχνίδι, νίκες στα δύο επόμενα. Πραγματικά βλέποντας τα παιχνίδια από την τηλεόραση εδώ στη Ρωσία μου ξυπνούν πολύ έντονες αναμνήσεις από τα παιχνίδια του 2011.

Συμβαίνει το ίδιο και σε επίπεδο τακτικής; Υπάρχουν και εκεί ομοιότητες;

Και τακτικά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός προσεγγίζει τα παιχνίδια όπως εμείς το 2011. Τότε δίναμε τα σουτ στους Ρούμπιο και Γκριμάου και κλείναμε τους υπόλοιπους. Τώρα δίνονται τα σουτ στον Σάδα και στον Χουέρτας. Δουλεύει και πάλι αυτό το πλάνο, όπως άλλωστε και το επιθετικό γιατί ο Παναθηναϊκός είναι διαβασμένος και εκεί.

Ποια Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη κατά τη γνώμη σου;

Να σου πω την αλήθεια η Μπαρτσελόνα του 2011 μου φαινόταν πιο γεμάτη ομάδα. Υπήρχε ο Ρούμπιο, ο Ναβάρο ήταν δύο χρόνια νεότερος και σε καλύτερη κατάσταση. Υπήρχαν επίσης ο Βάθκεθ, ο Μόρις, πολύ καλή ομάδα. Από τη φετινή Μπαρτσελόνα μου αρέσει πολύ ο Τόμιτς ενώ κάνει τη διαφορά ο Σάρας. Οπότε πατάει παρκέ η Μπαρτσελόνα παίζει πολύ καλό μπάσκετ.

Ο κόσμος παίζει πράγματι τόσο καταλυτικό ρόλο σ' αυτά τα παιχνίδια;

Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του και φυσικά δίνει ώθηση. Θυμάμαι ότι εμένα μου σηκωνόταν η τρίχα όταν έβλεπα το ΟΑΚΑ γεμάτο και μ' αυτόν τον παλμό. Θεωρώ ότι είναι φυσικό κάποιοι παίκτες της Μπαρτσελόνα που δεν έχουν τη σχετική εμπειρία να επηρεαστούν. Δεν γίνεται να μην επηρεαστείς έτσι και αλλιώς, είναι δεδομένο αυτό.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής όπως εσείς το 2011;

Πρώτα απ' όλα πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει την Πέμπτη. Να μην το ματιάσω αλλά όσο ο Διαμαντίδης παίζει έτσι και έχει μεγάλες βοήθειες από τα υπόλοιπα παιδιά η πρώην ομάδα μου έχει τον πρώτο λόγο. Μου αρέσει πολύ ο Λάσμε, έχει βοηθήσει πολύ ο Γκιστ, ο Μπράμος είναι πολύ εύστοχος, ο Σοφο παίζει πολύ έξυπνα. Από εκεί και πέρα μπορεί να φτάσει και μέχρι το Κύπελλο, γιατί όχι;

Τελικά τι εστί... Διαμαντίδης Ιαν;

Ηξερα πάντα ότι στα παιχνίδια που πηγαίνουν πόντο-πόντο, θα πάρει την πιο σωστή απόφαση. Θα κερδίσει ένα φάουλ για να σκοράρει από βολές, θα πάρει και θα βάλει ένα μεγάλο σουτ, θα κάνει, τέλος πάντων, κάτι άλλο για να βοηθήσει αποφασιστικά. Μου λείπει πολύ φέτος ο Διαμαντίδης και οι εύκολοι πόντοι που μου πρόσφερε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK