Ζέλικο, καλωσήρθες στο -νέο- σπίτι μου...

Τόσο ο κόσμος του Παναθηναϊκού όσο και ο Τσάβι Πασκουάλ υποδέχθηκαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σαν σωστοί οικοδεσπότες.

Η επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ δεν αποτελεί πλέον είδηση. Ούτε το "ζεστό" χειροκρότημα με τον οποίο τον υποδέχθηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο δεύτερο σπίτι του.

 

Ο "Ζοτς" είναι μέρος της ιστορίας του "τριφυλλιού" και αυτό δεν θ' αλλάξει ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες ομάδες κι αν αλλάξει. Γι' αυτό και κάθε φορά που θα γυρίζει στην Αθήνα θα είναι το κεντρικό πρόσωπο.

 

Το στοιχείο που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες φορές ήταν η παρουσία στον "πράσινο" πάγκο του Τσάβι Πασκουάλ. Ενός προπονητή που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Σέρβο. Σέβεται ο ένας τον άλλον και κατά καιρούς έχουν ανταλλάξει κοπλιμέντα για τη δουλειά τους. Πρόκειται άλλωστε για τον κόουτς με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος ύστερα από τη δική του εποχή στους "πράσινους".

Εξ ου και η φιλική, σχεδόν αδερφική, αγκαλιά.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα βέβαια υπήρξε μια λεκτική αντιπαράθεση των δύο για ένα διαιτητικό σφύριγμα προς το φινάλε της τρίτης περιόδου, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια.

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".