Πώς η Μπουντούτσνοστ έφτασε στην επίδοση - ρεκόρ

Άλλο τέτοιο βράδυ η Μπουντούτσνοστ είναι απίθανο να επαναλάβει στην εφετινή Ευρωλίγκα, μια και κατέρριψε την κορυφαία επίδοση σε εύστοχα τρίποντα. Η Μπασκόνια έπεσε στην παγίδα της.

Πώς η Μπουντούτσνοστ έφτασε στην επίδοση - ρεκόρ

Το 99-84 της Μπουντούτσνοστ επί της Μπασκόνια στην Ποντγκόριτσα αποτελεί από μόνο του μια είδηση. Αν όχι την είδηση της βραδιάς. Ήταν η πρώτη νίκη της εκπροσώπου της Αδριατικής Λίγκας στην Euroleague μετά από 6 αποτυχημένες απόπειρες, κόντρα μάλιστα στην οικοδέσποινα του Final-4, η οποία θέλει να φτάσει ως το φινάλε.

Όταν δε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα συνοδεύεται από μια ιστορική για τη διοργάνωση επίδοση, τότε αποκτάει ακόμα μεγαλύτερο εύρος και αναμφίβολα διαχρονική αξία.

Από το 2000-01 που υπάρχει στη ζωή μας η Euroleague ούτε μία ομάδα είχε καταφέρει να τελειώσει το παιχνίδι με τουλάχιστον 20 εύστοχα τρίποντα. Οι παίκτες του Αλεξάνταρ Τζίκιτς σταμάτησαν στα 21!

Μετρήστε:

- Ο Τζάκσον είχε 6/9

- Ο Ιβάνοβιτς είχε 2/7

- Ο Σέχοβιτς είχε 3/5

- Ο Ερλ Κλαρκ είχε 4/6

- Ο Κότι Κλαρκ είχε 2/2

- Ο Νίκολιτς είχε 4/5

Το σύνολο: 21/34. Το οποίο μεταφράζεται σε 61.8%!

Οι μόνοι εξ όσων έπαιξαν που δεν εκτέλεσαν ήταν οι δύο σέντερ (Όμιτς, Μπάροβιτς) και προς έκπληξη ο Γκόρντιτς των 29 λεπτών συμμετοχής.

Ούτε η στατιστική πρόλαβε να καταγράψει κάθε ένα σουτ.

Πώς η Μπουντούτσνοστ έφτασε στην επίδοση - ρεκόρ

Τα περισσότερα σουτ που είχαν βρει στόχο πίσω από τα 6μ75 ήταν τα 19 της Σιένα στις 9 Νοεμβρίου του 2012, ενώ άλλα τόσα είχε η Μπαρτσελόνα στις 29 του περασμένου Μαρτίου.

Αντιλαμβάνεται κανείς τη διαφορά του 'σουτάρω' και του 'ευστοχώ' από την περιφέρεια! Τη διαφορά της Μπουντούτσνοστ αυτής της εβδομάδας με τη Χίμκι της προηγούμενης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK