Στον Ντε Κολό το βραβείο του πρώτου σκόρερ: 10ος στη σειρά

Ο Νάντο Ντε Κολό έγινε ο 10ος διαφορετικός σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας!

Στον Ντε Κολό το βραβείο του πρώτου σκόρερ: 10ος στη σειρά
Ντε Κολό Ιτούδης ΤΣΣΚΑ

Ο Νάντο Ντε Κολό, ένας από τους βασικούς υποψηφίους για τον τίτλο του MVP στην Ευρωλίγκα, αναδείχθηκε (και τυπικά) την Τρίτη ως ο αρχισκόρερ της σεζόν.

Ο Γάλλος γκαρντ κατέκτησε το βραβείο "Αλφόνσο Φορντ" έχοντας κατά μέσο 18.9 πόντους στα 25 παιχνίδια που έπαιξε εφέτος στη διοργάνωση. Ήταν η καλύτερη επίδοση αθλητή μετά το 2010, με το ρεκόρ των 21.8 πόντους του Μαρκ Σάλιερς της Ροάν να παραμένει ακατάρριπτο.

Ο Ντε Κολό, έχοντας ελευθερίες από τον Δημήτρη Ιτούδη, άρχισε τη χρονιά με τους 17 πόντους απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και από τότε έπεσε μονάχα μία φορά κάτω από το διψήφιο φράγμα, στο πρώτο ματς με τον Ερ.Αστέρα για τα πλέι οφ, έχοντας χωρίς πολλές προσπάθειες.

Εννέα φορές ο άσος της ΤΣΣΚΑ σκόραρε τουλάχιστον 20 πόντους, ενώ με τους 30 απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήταν ένας από τους τρεις που έφτασαν τόσο ψηλά μέσα στη χρονιά. Το εντυπωσιακό δεν είναι τόσο οι πόντοι, όσο το γεγονός πως ο Ντε Κολό σούταρε με 56% στα δίποντα (110/197) και με 46% στα τρίποντα (43/93), ενώ σπάνια έχανε βολές (124/137)!

Την πρώτη τριάδα των σκόρερ συμπλήρωσαν οι Μίλος Τεόντοσιτς και Αλεξέι Σβεντ με 16.3 και 15.9 πόντους αντίστοιχα, σ' ένα μίνιμουμ αριθμό αγώνων.

Τα highlights του Ντε Κολό

News 24/7

24MEDIA NETWORK