Μάικ Τζέιμς στο Contra.gr: "Ο Μπουρούσης είναι ηγέτης, μάς έδειξε το δρόμο"

Ο Μάικ Τζέιμς μιλάει στο Contra.gr για το εφετινό θαύμα της Μπασκόνια στην Ευρωλίγκα, την πρόκριση στο Final-4, τη δική του εξέλιξη και φυσικά τον ηγετικό Γιάννη Μπουρούση που έχει μεταλλάξει ένα ολόκληρο σύνολο.

Μάικ Τζέιμς στο Contra.gr: "Ο Μπουρούσης είναι ηγέτης, μάς έδειξε το δρόμο"

Κατά γενική ομολογία οι περιφερειακοί της Μπασκόνια υπερίσχυσαν των αντίστοιχων του Παναθηναϊκού και έκαναν τη διαφορά στα τρία νικηφόρα ματς. Μεταξύ αυτών, παραστάτης δίπλα στον απίθανο Ντάριους Άνταμς, ήταν ο Μάικ Τζέιμς. Κυρίως στο ματς της Τρίτης θύμισαν μαζί λίγο από Splash Brothers, τ' "αδέρφια" από το Όκλαντ.

Ο 25χρονος Αμερικανός από το Πόρτλαντ, ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες στην εφετινή διοργάνωση, είχε εκπληκτικά νούμερα στη σειρά με τους "πράσινους" μετρώντας -ανά αγώνα- 14.7 πόντους με 50% στα δίποντα και 47% στα τρίποντα, 5.7 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και παραπάνω από ένα κλέψιμο! Όλα αυτά από έναν γκαρντ που πρόπερσι έπαιζε στη β' κατηγορία του ιταλικού μπάσκετ και πέρυσι άρχισε τη σεζόν στον Κολοσσό του Κουταλιανού και του Λυκογιάννη!

Ο Τζέιμς ανέβηκε πολύ γρήγορα τα σκαλοπάτια και πλέον ονειρεύεται τον εαυτό του ως πρωταθλητή Ευρώπης. Όπως επί παραδείγματι στο πρόσφατο παρελθόν ο Ταϊρές Ράις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο άσος της Μπασκόνια μίλησε στο Contra.gr για το μεγάλο διπλό πρόκρισης στο ΟΑΚΑ, την αλησμόνητη πορεία στην Ευρωλίγκα, το τρόπαιο στο Βερολίνο, και το "παρεξηγημένο" στιλ παιχνιδιού. Φυσικά και δεν ξέχασε ν' αποθεώσει τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος με την αύρα του στα αποδυτήρια και τις επιδόσεις του εν ώρα αγώνα, άλλαξε τη μοίρα όλων των υπολοίπων.

Μάικ Τζέιμς στο Contra.gr: "Ο Μπουρούσης είναι ηγέτης, μάς έδειξε το δρόμο"
Τζέιμς Διαμαντίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΣΥΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑϊΚ ΤΖΕΙΜΣ ΣΤΟ CONTRA.GR

Ειλικρινά, περιμένατε μια τέτοια εμφάνιση στο ΟΑΚΑ;

"Δεν μπορούσα να ξέρω αν θα έχουμε τέτοια απόδοση στην Αθήνα. Αυτό που ήξερα ήταν ότι θα παίξουμε δυνατά, όπως κάθε φορά. Το ίδιο θα κάναμε και εδώ και στο τέλος θα βλέπαμε τι είχε συμβεί".

Προτού αρχίσει η σειρά με τον Παναθηναϊκό, πόσο εφικτό θεωρούσες το 3-0;

"Είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να νικήσεις οποιαδήποτε ομάδα τρεις φορές στη σειρά. Πόσο μάλλον μια που έχει στόχο το Final-4 όπως ο Παναθηναϊκός. Αυτό που μετράει είναι ν' ακολουθήσεις το δικό σου δρόμο, τον τρόπο παιχνιδιού σου. Ήταν πολύ δύσκολο να σκεφτώ ότι στην αρχή της σειράς θα κάνουμε το 3-0, δεν το πίστευα. Θεωρούσα ότι ίσως θα φτάσουμε σε πέντε ματς. Τα καταφέραμε όμως και αυτό έχει σημασία".

Είστε αναμφίβολα η έκπληξη της χρονιάς. Το κύπελλο υπάρχει στο μυαλό σας;

"Κάθε ομάδα που πηγαίνει στο Final-4 μπορεί να φτάσει στο τέλος και να επιστρέψει στο σπίτι με το τρόπαιο. Και εμείς είμαστε τώρα μία από αυτές τις τέσσερις. Οπότε ναι, μπορούμε σίγουρα".

Υπάρχει συνταγή επιτυχίας;

"Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποια μυστικά ως ομάδα. Καλά στοιχεία ναι, όπως η άμυνά μας και το αδιάκοπο τρέξιμο. Μερικές φορές δεν αντιλέγω ότι παίρνουμε και κάποια τρελά σουτ, αλλά αυτό είναι το παιχνίδι μας".

Απορούν με τα σουτ, αλλά αυτοί είμαστε

Μήπως το μυστικό σας είναι ο Γιάννης Μπουρούσης;

"Ο Γιάννης είναι ο ηγέτης μας. Ήξερα ότι θα έχει ένα δύσκολο βράδυ εδώ, μου είχε μιλήσει γι' αυτό, ότι δεν τον συμπαθούν λόγω του ότι υπήρξε παίκτης του Ολυμπιακού. Μπορεί επιθετικά να μην έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, αλλά ήταν αυτός που μας έδειξε το δρόμο. Πάσαρε καλά την μπάλα, έκανε σωστά όλα όσα έπρεπε να κάνει".

Είχε έξι ασίστ. Τουλάχιστον εντυπωσιακό νούμερο για ψηλό.

"Είναι κάτι απλό γι' αυτόν οι τόσες πολλές ασίστ, έτσι παίζει όλη τη χρονιά για μας. Το βλέπουμε καθημερινά στην προπόνηση και δεν μας προξένησε καμία έκπληξη. Είμαστε συνηθισμένοι με αυτά που κάνει".

Αλήθεια μετράτε πόσα τρίποντα εκτελείτε σε κάθε ματς;

"Δεν ξέρουμε αλήθεια πόσο συχνά σουτάρουμε σε κάθε παιχνίδι, δεν μετράμε τα σουτ, παίρνουμε όσα χρειάζεται. Κάποιοι απορούν, λένε ότι είναι κακές επιλογές, αλλά εμείς αυτοί είμαστε".

Μάικ Τζέιμς στο Contra.gr: "Ο Μπουρούσης είναι ηγέτης, μάς έδειξε το δρόμο"
Τζέιμς Καλάθης Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκες από τον Κολοσσό σε μια ομάδα που έφτασε να προκριθεί σ' ένα Final-4. Φανταζόσουν κάτι τόσο σύντομα στην καριέρα σου;

"Δεν μπορώ να πω ότι φανταζόμουν τη συμμετοχή μου σ' ένα Final-4 φεύγοντας από τον Κολοσσό. Πολλοί παίκτες παίζουν χρόνια στην Ευρωλίγκα και δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν εκεί. Ήξερα πάντως ότι μπορώ να παίξω σε μια καλή ομάδα και να ανταποκριθώ. Είναι για μένα ένα ανεπανάληπτο συναίσθημα αυτό που νιώθω πλέον".

Από τις ομάδες του Final 4, ποια θα επέλεγες ως αντίπαλο αν μπορούσες;

"Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος που θα βρούμε στον ημιτελικό. Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα για να νικήσουμε, δεν πρόκειται ν' αλλάξουμε κάτι γι' αυτό το ματς".

Photo Credits: Actionimages.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK