Μπουρούσης: "Με έβγαλαν άχρηστο όταν έφυγα"

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στη NOVA για τις προσεχείς αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στον κόσμο του "τριφυλλιού", τον τρόπο που έφυγε από τον Ολυμπιακό, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του, Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Μπουρούσης: "Με έβγαλαν άχρηστο όταν έφυγα"

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην NOVA. Ο Έλληνας σέντερ αναφέρθηκε στα προσεχή παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως η Μπασκόνια θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν νομίζω ότι οι φίλαθλοι θα είναι φιλικοί, όπως δεν ήταν ποτέ". Παράλληλα, μίλησε για τον τρόπο που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ενώ έβγαλε είδηση σε ό,τι αφορά την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιλογή να αρνηθεί τα λεφτά της Κίνας: "Σίγουρα αισθάνομαι μία ανακούφιση, γιατί δεν κοίταξα το οικονομικό συμφέρον, αλλά να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο της Ευρώπης. Ευχαριστώ την ομάδα που με εμπιστεύτηκε και τον προπονητή μου".

Για την Μπασκόνια: "Υπάρχει το ταλέντο και η διάθεση για δουλεία. Αλλά το σημαντικότερο είναι ο προπονητής μου κατάφερε να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα σε ισπανικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα".

Για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό: "Χαίρομαι που θα βρεθώ στην Αθήνα για να αντιμετωπίσω μία ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, αλλά δεν κοιτάμε προς το παρόν το πρώτο ματς".

Για το αν είναι φαβορί κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Να πω ότι δεν είμαστε φαβορί; Τι θέλετε; Σίγουρα αυτός που έχει το πλεονέκτημα έδρας είναι το φαβορί. Δεν ξέρω αν είμαστε το φαβορί, αλλά το σίγουρο είναι πως θα πουλήσουμε το τομάρι μας πολύ ακριβά. Πλέον είναι διαφορετικά τα πράγματα στα προημιτελικά. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να πάρουμε νίκες σε σημαντικές έδρες".

Για την ιδιαιτερότητα των παιχνιδιών στο ΟΑΚΑ: "Δεν νομίζω πως θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση του κόσμου απ' τη στιγμή που θα κρίνεται η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Δεν νομίζω πως οι φίλαθλοι θα είναι φιλικοί, όπως δεν ήταν ποτέ".

Για τον Ολυμπιακό και την πορεία στο εξωτερικό: "Θέλω να συνεχίσω να βρίσκομαι στο εξωτερικό. Από τον Ολυμπιακό έφυγα και με έβγαλαν άχρηστο".

Για την κόντρα με τον Ραντούλιτσα: "Τον έχω αντιμετωπίσει δύο φορές με την Εθνική. Είναι ένας καλός και δυνατός παίκτης. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σωστά, όπως θα μας πει ο προπονητής".

Για την Εθνική ομάδα: "Είμαι στην Εθνική από το 2005. Προσωπικά δεν έχω δώσει μεγάλες επιτυχίες, αλλά είμαι εκεί. Προσπαθήσαμε με τα υπόλοιπα παιδιά να πάρουμε ένα μετάλλιο την προηγούμενη πενταετία, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Για το αν θα σταματήσει από την Εθνική: "Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω για άλλο ένα καλοκαίρι. Μακάρι να μπορούσα να είμαι τελευταίος και ας παίρναμε μετάλλιο. Ακόμα και ένα λεπτό να παίζω είμαι ευτυχισμένος. Η Εθνική ομάδα δεν έχει συμβόλαια".

Για τον ποιον θεωρεί διάδοχό: "Θεωρώ πως ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι καλός παίκτης, όπως κι ο Γιώργος Μπόγρης. Επίσης, ο Βασίλης Καββαδάς που έφυγε δανεικός από τον Ολυμπιακό κι έχει κάνει μία εξαιρετική χρονιά".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Ο Γιάννης κάνει μία εξαιρετική σεζόν, απ' τη στιγμή που άλλαξε θέση. Μπορεί να γίνει ένας All Star παίκτης. Βασικά, είναι ήδη All Star παίκτης. Του αξίζουν συγχαρητήρια".

Για το τι θα κάνει αν κατακτήσει τον τίτλο του MVP της Ευρωλίγκας: "Θα δακρύσω. Σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής μου δεν τα παράτησα. Βγήκα μπροστά και τα κατάφερα. Το θέμα είναι τι θα κάνει η ομάδα".

Για τα υπόλοιπα ζευγάρια: "Η Ρεάλ έχει τύχη να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε. Θεωρώ πως η Ρεάλ θα δείξει χαρακτήρα και θα περάσει. Σε ό,τι αφορά το Κουμπάν-Μπαρτσελόνα, αν συνεχίσει την καλή δουλειά ο κ. Μπαρτζώκας και παίξουν καλά τα αστέρια της θα προκριθεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Γιάννης Μπουρούσης "απασφαλίζει" και μοιράζει τάπες
Σχόλιο Παντελής Βλαχόπουλος: "Αιώνιοι", δεν σας κάνει ο Μπουρούσης; (part II)

News 24/7

24MEDIA NETWORK