Μπουρούσης: "Το να με βρίζει ο κόσμος δεν μου λέει κάτι"

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για όλα στην ΕΡΤ και στον Βαγγέλη Ιωάννου. Για την Μπασκόνια, τις αποδοκιμασίες στο ΣΕΦ, το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο σέντερ που θα έρθει στον Ολυμπιακό και στην εθνική ομάδα.

Μπουρούσης: "Το να με βρίζει ο κόσμος δεν μου λέει κάτι"

Συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση παραχώρησε ο Γιάννης Μπουρούσης μετά τον αγώνα της Μπασκόνια με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ο διεθνής σέντερ μίλησε για το restart στην καριέρα του, τις αποδοκιμασίες από την κερκίδα και φυσικά την εθνική ομάδα και το ανοικτό παράθυρο να παίξει στο προολυμπιακό τουρνουά.

Οι καλύτερες ατάκες του Γιάννη Μπουρούση

" Το τι κάνω εγώ δεν μετράει γιατί είδαμε έναν Ολυμπιακό χωρίς τους βασικούς παίκτες και μας κέρδισε. Είμαστε ένα σύνολο με νέα παιδιά, δεν έχουμε εμπειρία. Και τα λάθη που κάναμε τα χρεώνεται όλη η ομάδα.

Αν είχαμε την εμπειρία μου, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι τα ψέματα. Γιατί κακά τα ψέματα δεν παίξαμε καλά.

Δεν βρεθήκαμε σε καλή ημέρα κάποιοι από τους καλούς παίκτες. Δεν τα παρατήσαμε πάντως. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και χτίζεται για το Final Four. Αν είμαστε υγιείς, θα έχουμε τις ευκαιρίες να προκριθούμε στο γήπεδό μας και να πετύχουμε το στόχο μας.

Από πέρυσι υπήρχε το ενδιαφέρον από την Κίνα. Υπήρχαν και δύο ομάδες από την Αμερική, χωρίς να έχω ρόλο βέβαια. Σκέφτηκα ώριμα με την οικογένειά μου και είπαμε να μείνω στην Ευρώπη. Μίλησα με τη Λαμποράλ και μέσα σε δύο ημέρες ήρθα εδώ.

Όσο μεγαλώνω, γίνομαι πιο έμπειρος, παίζω πιο συγκεντρωμένα. Η ομάδα με χρειάζεται παραπάνω. Όταν είσαι στη Ρεάλ ή στον Ολυμπιακό μπορεί να χαλαρώσεις γιατί υπάρχουν άλλοι δύο παίκτες.

Στη Ρεάλ δύο χρόνια πέρασα τέλεια. Βοήθησα όσο μπορούσα, ήμουν κύριος. Με αγαπάνε και τους αγαπώ. Και στο Μιλάνο και στη Ρεάλ με σέβονται και με χειροκροτάνε.

Δεν είχα πρόταση να γυρίσω στην Ελλάδα και δεν λέω ψέματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γυρίζω. Το να με βρίζουν δεν μου λέει κάτι. Είμαι συνηθισμένος. Δεν μ' ενοχλεί. Χάρηκα που ήρθα, έχω ζήσει ωραίες στιγμές. Για την ομάδα ξέρω ότι τα έχω δώσει όλα.

Βρέθηκα στο Final Four το 2009 και το 2010, δεν τα καταφέραμε όμως. Πήρα πάντως την Ευρωλίγκα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έχει σέντερ, θα ψάξει και θα βρει. Εμένα η πρόθεσή μου και της οικογένειάς μου είναι να μείνω όσο μπορώ στο εξωτερικό.

Νιώθω πιο ήρεμος. Η εμπειρία σε κάνει με τα χρόνια να παίζεις καλύτερα. Το αγαπάω και θέλω να παίξω καλό μπάσκετ.

Δεν συγκρίνεται το ισπανικό πρωτάθλημα με το ελληνικό, είναι η νύχτα με τη μέρα. Τα ταξίδια είναι πολλά, όλα τα ματς είναι δύσκολα. Μου αρέσει όλο αυτό και γι' αυτό επέλεξα να μείνω εδώ.

Ρεαλιστικά θα πάρουμε μια εντός έδρας νίκη και θα περάσουμε. Δεν θα πρέπει όμως να χαλάσουμε αυτό που έχουμε φτιάξει. Πρέπει να ο διασκεδάσουμε.

Αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια της Εθνικής, γιατί δεν μπήκαμε στην τετράδα. Είναι και λίγο αδικία και μένει μια πικρία. Τους είχαμε τους Ισπανούς, αλλά μην λέμε ότι δεν είναι καλή ομάδα.

Δεν το έχω ξαναδεί το ματς, γιατί στεναχωριέμαι. Έπρεπε να τρέξουμε παραπάνω, αλλά δεν είμαι προπονητής. Σαν Γιάννης το λέω.

Δεν έχω αλλάξει καμία απόφαση, το σκέφτομαι ακόμα. Έχουμε παίκτες να παίξουν και στη δική μου θέση και σε άλλες θέσεις. Απλά ο πρόεδρος μού είπε να είμαι ήρεμος και αν πάρει την απόφαση να την πάρω σε ηρεμία.

Δεν τα έβαλα με όλους τους δημοσιογράφους. Ξέρει ο πρόεδρος και εμείς οι παίκτες για ποιους μίλησα. Εκπροσωπούσα όλη την ομάδα τότε και αν κάποιος δεν το πιστεύει να βγει να το πει.

Δεν έχει να κάνει με τον προπονητή. Μπορεί να μην με θέλει ο Φώτης. Ο Νίκος είναι Νίκος και θα τα πει μόνος. Η Εθνική είναι χαρά, πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Μπορεί να βγάλεις στεναχώρια, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη και πρέπει να σκεφτούμε πριν πάρουμε τη μεγάλη απόφαση.

Το πιο ωραίο θα είναι να τελειώσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον ευχαριστούμε τον Βασίλη γιατί τα έδωσε όλα".

Η συνέντευξη του Γιάννη Μπουρούση στην Euroleague Show

*από το 14:30 έως το 31:40

News 24/7

24MEDIA NETWORK