Το Top10 των F4: Αδικία για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Στην Ευρωλίγκα έφτιαξαν τη λίστα με τις δέκα πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία των Final-4, μόνο που στάθηκαν στους αριθμούς κι έχασαν το μέτρημα των τροπαίων!

Το Top10 των F4: Αδικία για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Πριν από δυο εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη διεξήχθη το 30ο Final-4 της ιστορίας, με τη Φενέρμπαχτσε να γίνεται η 14η (διαφορετική) ομάδα που κατακτά το τρόπαιο.

Απ' αυτές η Ευρωλίγκα, με την υπογραφή του Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς, έφτιαξε μια λίστα με τις δέκα πιο επιτυχημένες. Φυσικά οι Τούρκοι δεν ήταν μέσα, ούτε θα μπορούσαν. Ήταν όμως και δικαίως οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, μαζί με άλλες οκτώ. Μάλιστα οι δυο ελληνικές ομάδες συμπεριελήφθησαν στην πρώτη 5άδα, χωρίς όμως να βρουν μια θέση στο βάθρο.

Εκεί που πλασαρίστηκαν ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Διότι η σειρά, όπως αποδεικνύεται, καθορίστηκε με βάση τις συμμετοχές κι όχι το ποσοστό επιτυχίας.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Παναθηναϊκός, με το 55% (6/11) θα έπρεπε να καταλάβει υψηλότερη θέση από την τέταρτη - αν όχι την πρώτη. Επίσης το 30% του Ολυμπιακού (3/10) είναι πολύ καλύτερο από το 25% της Μακάμπι, πολύ δε περισσότερο από το 18% της ΤΣΣΚΑ (3/17) και το 14% της Μπαρτσελόνα (2/14).

Μάλλον θα πρέπει να την ξαναφτιάξουν...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ

10. Παρτιζάν

9. Μιλάνο

8. Βίρτους Μπολόνια

7. Μπασκόνια

6. Ρεάλ Μαδρίτης

5. Ολυμπιακός

4. Παναθηναϊκός

3. Μακάμπι Τελ Αβίβ

2. Μπαρτσελόνα

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας

News 24/7

24MEDIA NETWORK