Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Στο +20 η Ζαλγκίρις πριν από το ΣΕΦ, με φόρα η Μπάμπεργκ

Διαβάστε τι έκαναν στις εγχώριες διοργανώσεις οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον όμιλο του Top16 της Ευρωλίγκας.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Στο +20 η Ζαλγκίρις πριν από το ΣΕΦ, με φόρα η Μπάμπεργκ
Βουγιούκας Ζαλγκίρις

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Top16 της Ευρωλίγκας και τα αποτελέσματά τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ζαλγκίρις: Ο Ίαν Βουγιούκας είχε 10 πόντους με 4/4 δίποντα και 5 ριμπάουντ στο 90-70 της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επί της Λιετκαμπέλις. Ήταν η 25 νίκη σε 28 παιχνίδια του λιθουανικού πρωταθλήματος για την κάτοχο του τίτλου, η οποία έρχεται στο ΣΕΦ χωρίς ιδιαίτερο άγχος και ξεκούραστους τους βασικούς, αφού οι Ραντλ, Γιανκούνας, Σεϊμπούτις και Ουλανόβας δεν έπαιξαν περισσότερα από 18 λεπτά.

Μπάμπεργκ: Όλο και πιο κοντά στην κατάκτης της πρωτιάς στην κανονική περίοδο της γερμανικής λίγκας η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι, επικράτησε 82-58 της Γκίσεν δίχωε να κοπιάσει ιδιαίτερα, καθώς από την πρώτη περίοδο ήταν στο 20-7. Ο Νίκος Ζήσης έπαιξε μονάχα 10:53 μένοντας στους 2 πόντους. Ο Στάιγκερ με τον Χάρις που είχαν από 15 πόντους ήταν αρκετοί για τους πρωταθλητές προκειμένου να φτάσουν τις 23 νίκες σε 25 αγωνιστικές.

Ρεάλ Μαδρίτης: Πιστοί στην παράδοση να φιλοδωρεί με 100άρες κάθε βατό αντίπαλο στο ισπανικό πρωτάθλημα έμεινε η ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Οι πρωταθλητές συνέτριψαν 107-78 την Ανδόρα στη Μαδρίτη έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτευσε στο σκοράρισμα ο Τόμπκινς με 15 πόντους.

Χίμκι: Στο... έλεος του Κιθ Λάγκφορντ έμεινε η ομάδα του Κουρτινάιτις στο παιχνίδι της με την Ούνιξ στη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών. Με 38 πόντους του Αμερικανού στατ (με 13/20 σουτ!) η ομάδα του Καζάν θριάμβευσε στη Μόσχα με 90-85. Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία αυτή (και στη ζημιά που έγινε για τη Χίμκι) είχε και ο Κώστας Καϊμακόγλου ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ο Τζόελ Φρίλαντ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του απ' όταν επανέκαμψε, έχοντας 26 πόντους (11/14 δίποντα, 4/5 βολές) - 6 ριμπάουντ, και η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη διατηρήθηκε μόνη πρώτη στη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών χάρη στο 96-81 επί της Ενισέι στο Κράσνογιαρσκ. Ο Έλληνας κόουτς άφησε εκτός Ντε Κολό και Τεόντοσιτς, αλλά οι Μοσχοβίτες τελείωσαν το ματς με 59% από το τρίποντο (10/17) και πήραν το αποτέλεσμα που ήθελε, παρόλο που στο 34'30 ήταν μόλις στο +5 (77-72). Ακόμη τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Μπασκόνια: Τα πολλά αμυντικά της προβλήματα πλήρωσε η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σεβίλλη χάνοντας 100-92. Δύο παίκτες των Ανδαλουσιάνων, ο Μπάλβιν και ο Μπάμφορθ πέτυχαν μόνοι τους τους 46 από τους 100 πόντους της ομάδας τους! Οι Βάσκοι έχασαν κατά κράτος και τη μάχη των ριμπάουντ με τον Γιάννη Μπουρούση να έχει 10 πόντους και 4 "σκουπίδια", επιδόσεις πάντως που δεν ήταν αρκετές για το σύνολο από τη Βιτόρια.

Μπαρτσελόνα: Κυριαρχικός ήταν ο ρόλος της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ στο καταλανικό ντέρμπι με την Μπανταλόνα. Στην έδρα της Τζοβεντούτ, οι "μπλαουγκράνα" πέτυχαν επιμέρους 50-26 στο δεύτερο μισό του αγώνα και επικράτησαν 85-59 με 21 πόντους από τον ήρωα του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, Τζάστιν Ντόλμαν και 11 με 7 ριμπάουντ από τον Άντε Τόμιτς. Άλλους τόσους είχε ο Ρίμπας και ο Έρικσον που βρήκε χρόνο. Με τη νίκη αυτή παρέμεινε στην κορυφή της ACB παρέα με τη Βαλένθια και 21-2 σε 23 παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK