Το σενάριο "εμφυλίου" Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στα πλέι οφ

Πόσο μακριά είναι το ενδεχόμενο "εμφύλιας" διασταύρωσης μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα πλέι οφ και ποιες είναι οι πιθανότητες να επιβεβαιωθεί; Όχι όσο απίθανο φαντάζει τη δεδομένη στιγμή.

Το σενάριο "εμφυλίου" Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στα πλέι οφ
Σπανούλης Καλάθης Παναθηναϊκός

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Σε περίπτωση πάντως που αμφότεροι συνεχίσουν στη διοργάνωση, δεν αποκλείεται να συναντηθούν στο τελευταίο σταυροδρόμι πριν από το Final-4 του Βερολίνου, διεκδικώντας το εισιτήριο σε σειρά πέντε αγώνων.

Εξαρτάται από τη Λοκομοτίβ

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο προϋποθέτει ότι οι δύο "αιώνιοι" θα βρίσκονται στο 2-3 των ομίλων τους, διότι οι "πράσινοι" δεν προλαβαίνουν -ό,τι κι αν συμβεί στο υπόλοιπο του Top16- να "κλέψουν" την πρωτιά από τη Φενέρμπαχτσε που δεν κινδυνεύει να πέσει πιο κάτω.

Προκειμένου το "τριφύλλι" να τερματίσει στη δεύτερη θέση θα πρέπει να βρει σε δύο αγωνιστικές μία νίκη παραπάνω από την περασμένη Λοκομοτίβ Κουμπάν, με την οποία ισοβαθμεί, αλλά υστερεί στη μεταξύ τους διαφοράς. Επί της ουσίας ψάχνει το 2/2, περιμένοντας απώλεια της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα (απέναντι σε Μάλαγα και Νταρουσάφακα), διότι σε διαφορετική περίπτωση (σε 0/2 της "Λόκο" και 1/2 του Παναθηναϊκού) παραμονεύει ο Ερυθρός Αστέρας που ευνοείται στην τριπλή ισοβαθμία και έχει εξίσου βατό πρόγραμμα.

Τρίτη η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα καταλήξει, αν βρει δύο νίκες και δεν χάσει η Λοκομοτίβ ή αν έχει τα ίδια αποτελέσματα με τον Αστέρα, ώστε ν' αποφύγει τη μεταξύ τους ισοβαθμία στην τελική κατάταξη.

Μέσα από καραμπόλες

Τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα στον όμιλο του Ολυμπιακού, ο οποίος για να καταλάβει τη δεύτερη θέση, θέλει σίγουρα το "απόλυτο" στα τρία παιχνίδια με Ρεάλ, Χίμκι και ΤΣΣΚΑ φτάνοντας το ρεκόρ του στο 8-6. Από εκεί και πέρα, κυνηγάει να ευνοηθεί στην ισοβαθμία είτε με την Μπασκόνια (έχει δύο νίκες) είτε με την ΤΣΣΚΑ (καλύπτοντας τη διαφορά του -7). Αυτό θα προκύψει φυσικά, αν μία από τις δύο δεν νικήσει σε κανένα από τα παιχνίδια της, η Ρεάλ χάσει από τη Χίμκι και η Μπαρτσελόνα από τη Ζαλγκίρις!

Οι "ερυθρόλευκοι" θα ευνοηθούν και σε τριπλή ισοβαθμία που περιέχει την Μπασκόνια, με τη Ρεάλ φερ' ειπείν (αν πάρει τα άλλα δύο ματς), αφού το 3-1 θα τους φέρνει σε θέση ισχύος έναντι των άλλων δύο που θα έχουν μοιραστεί τις νίκες.

Η τρίτη θέση μοιάζει πιο εφικτή για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία εξακολουθεί πάντως να έχει ως μέλημα να είναι στην τετράδα και όχι τόσο το τελικό πλασάρισμα. Τούτο θα συμβεί σίγουρα εφόσον κάνει το 3/3 και α) η Μπασκόνια και η ΤΣΣΚΑ φτάσουν τουλάχιστον τις εννέα νίκες, β) η Μπάμπεργκ και η Μπαρτσελόνα χάσουν 1/2 ματς που έχουν και γ) ισοβαθμήσει με τη Ρεάλ καλύπτοντας τη διαφορά των 12 πόντων.

Τρίτος ο Ολυμπιακός είναι πιθανό να προκριθεί και με ρεκόρ 7-7, αρκεί η μοναδική ήττα του να είναι από την ΤΣΣΚΑ και όχι από τις ανταγωνίστριες Ρεάλ / Χίμκι. Θα τον συμφέρει σίγουρα μια ισοβαθμία που θα περιέχει τη Χίμκι, απέναντι στην οποία θα έχει δύο νίκες, παρέα με την Μπαρτσελόνα, όχι όμως με την Μπάμπεργκ, από την οποία έχει χάσει δις.

Photo Credits: Actionimages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΕΝΑΡΙΑ: Ο δύσκολος δρόμος του Ολυμπιακού για τα πλέι οφ

Σενάρια πρόκρισης: Έτσι περνάει ο Παναθηναϊκός, τι γίνεται με το πλεονέκτημα

Ρήγας Δάρδαλης: Έλιοτ Ουίλιαμς, Αμερικανός παλιάς κοπής

Τάσος Μαγουλάς: Ο έντιμος κύριος Τζόρτζεβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK