Πλάθα: "Είτε εγώ δεν τα λέω καλά είτε κάποιοι δεν κάνουν"

Σκληρά λόγια από τον Τζοάν Πλάθα παραμονές του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με αφορμή την κακή πορεία της Μάλαγα το τελευταίο δίμηνο.

Πλάθα: "Είτε εγώ δεν τα λέω καλά είτε κάποιοι δεν κάνουν"
Πλάθα Μάλαγα

Κατά τους εκτιμητές ο Τζοάν Πλάθα παίζει το κεφάλι στο παιχνίδι της Πέμπτης (21:45) με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως η Μάλαγα έχει έδαφος στη μάχη πρόκρισης από τον όμιλο του Top16, είναι η γενικότερη παρουσία των Ανδαλουσιάνων στο νέο έτος, αφού και στην ACB βρίσκονται εκτός της πρώτης 8άδας.

Πάντως ο 52χρονος Καταλανός προπονητής δεν σκοπεύει να παρατήσει τα όπλα. Τουλάχιστον όσο έχει τη θέση του. Γι' αυτό και στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με το "τριφύλλι" ήταν αρκετά επιθετικός, υπερασπιζόμενος τη δουλειά του.

Ο Πλάθα τόνισε χαρακτηριστικά: " Πρέπει να ληφθούν όλες οι αναγκαίες αποφάσεις. Η ανοχή έχει τελείωσει. Δεν προσαρμόζονται όλοι παντού. Κάποιοι δε περιμένουν ο κόσμος να προσαρμοστεί σε αυτούς. Τεχνικά ουδείς μπορεί να μου υποδείξει σε ποιον θα υπολογίζω και σε ποιον όχι. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για υπομονή. Μετά από έξι μήνες είτε δεν έχουν εξηγηθεί καλά τα πράγματα είτε οι παίκτες δεν βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο".

Ο Πλάθα, εφόσον έρθει η νίκη επί του Παναθηναϊκού και διατηρηθεί στα ηνία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ. " Γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε να χάσουμε από τη Σαραγόσα για να χτυπήσει ο συναγερμός. Θα πρέπει να γίνει τώρα. Ορκίζομαι στη μητέρα μου, στη γυναίκα μου και στον σκύλο μου πως έχει πάλεψε στο 100%".

Κλείνοντας ο έμπειρος κόουτς έθεσε ως το δεδομένο τους μακροχρόνιους τραυματισμούς που πήγαν πίσω το πλάνο, τις ελάχιστες βοήθειες που έχουν δώσει έμπειροι παίκτες όπως ο Βάθκεθ ή ο Σουάρεθ και εξήγησε γιατί η Μάλαγα χρειάζεται ένα σουτέρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK