Στήνουν στον τοίχο την ΑΕΚ, το... μπαλάκι στον Κοντονή

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε πως μεταβίβασε την επιστολή που έλαβε από τη FIBA στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος καλείται να αποφασίσει για τη συμμετοχή ή όχι της ΑΕΚ στο Eurocup!

Στήνουν στον τοίχο την ΑΕΚ, το... μπαλάκι στον Κοντονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απόφαση της ΑΕΚ να επιλέξει το Eurocup και την Ευρωλίγκα, αντί του Champions League, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Όπως ήταν γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες, η FIBA ενημέρωσε την ΕΟΚ πως σε περίπτωση που η "Ένωση" δεν... συνετισθεί, τότε η Εθνική ομάδα θα αποκλειστεί από κάθε διεθνή διοργάνωση.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (18/04) η ΕΟΚ ενημέρωσε, μέσω ανακοίνωσης, πως η επιστολή που εστάλη από τη FIBA μεταβιβάστηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος καλείται να αποφασίσει για τη συμμετοχή ή όχι της ΑΕΚ στο Eurocup!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EOK:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έλαβε από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος FIBA την επιστολή που παραθέτουμε.

Τα δεδομένα που αναφέρονται στην επιστολή, όπως φυσικά και οι πιθανές επιπτώσεις, μεταβιβάστηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος βάσει του αρ. 26 παρ. 6 του ν. 2725/1999 έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις με δεδομένες τις θέσεις της ΕΟΚ και τις σχέσεις της με τους θεσμούς του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος και τη ΔΟΕ.

Δείτε το έγγραφο:

Στήνουν στον τοίχο την ΑΕΚ, το... μπαλάκι στον Κοντονή
Στήνουν στον τοίχο την ΑΕΚ, το... μπαλάκι στον Κοντονή

News 24/7

24MEDIA NETWORK