Τελειωμένη δουλειά: Εντός έδρας θα διεκδικήσει το τρόπαιο η ΑΕΚ

Το... Final-4 επιστρέφει στο ΟΑΚΑ μετά από 11 χρόνια! Όχι το Final-4 της Ευρωλίγκας, αλλά αυτό του Champions League, με οικοδέσποινα και διεκδικήτρια του τροπαίου την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που έφτασε ως το τέλος της διαδρομής και θα παίξει μπροστά στο κοινό της.

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Άλλα δύο βήματα απέμειναν στην ΑΕΚ προκειμένου να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο, τον 3ο της ευρωπαϊκό, στην τροπαιοθήκη μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1968 και το Κύπελλο Σαπόρτα του 2000.

Βήματα τα οποία δεν θα χρειαστεί, αν πάει... μακριά για να τα κάνει, αφού το φάιναλ-φορ του Champions League θα διεξαχθεί στο "σπίτι" της, το ΟΑΚΑ. Κάτι που αναμένεται ν' ανακοινωθεί σύντομα από τη διοργανώτρια αρχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση για διεξαγωγή του ραντεβού των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης (ΑΕΚ, Μονακό, Μούρθια, Λούντβιχσμπουργκ) είναι ειλημμένη από τη FIBA και το μόνο που απομένει είναι η επικύρωσή της.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε πριν καν αρχίσουν τα πλέι οφ εκφράσει την επιθυμία η Ένωση, μία από τις τέσσερις φιναλίστ πλέον, να φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τη διοργάνωση, αν και εφόσον έφτανε μέχρι το τέλος του δρόμου και η FIBA είχε δει με ενθουσιασμό αυτή την προοπτική.

Για την ΑΕΚ το εντός έδρας ματς με τη Στρασμπούρ ήταν μία πρόβα τζενεράλε και ένα είδος... τεστ προς τη διοργανώτρια αρχή. Εξ ου και η μεγάλη κινητοποίηση για μαζική προσέλευση του κόσμου, τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πολλά άλλα.

Με δεδομένο λοιπόν ότι το φάιναλ-φορ πέρυσι έγινε στην Ισπανία (Τενερίφη) η μία εκ των τεσσάρων φιναλίστ Μούρθια και να... θέλει να διεκδικήσει τη διοργάνωση δεν έχει τύχη, το γήπεδο της Μονακό (Σαλ Γκαστόν Μεντεσέν) είναι πολύ μικρό (χωρητικότητας μόλις 3.700 θεατών), της Λούντβιχσμπουργκ (Αρένα Λούντβιχσμπουργκ) επίσης μικρό (χωρητικότητας 5.300 θεατών), οπότε και να μην... ήθελε η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ το φάιναλ-φορ το τριήμερο 4-6 Μαΐου.

Κάτι που η FIBA θα ανακοινώσει και επίσημα.

Όσον αφορά στην κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών, θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 11 Απριλίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK