Από τον ρατσιστή στον... τζογαγόδο Ευρωβουλευτή η Λιέτουβος Ρίτας

Ο σάλος που προκάλεσαν οι ρατσιστικές δηλώσεις του Γκεντβίντας Βαϊνάουσκας έφεραν στο τιμόνι της λιθουανικής ομάδας τον πασίγνωστο παίκτη πόκερ "Tony G".

A stack of chips sits on a table during the main event at the World Series of Poker Tuesday, July 19, 2011, in Las Vegas. (AP Photo/Isaac Brekken)
A stack of chips sits on a table during the main event at the World Series of Poker Tuesday, July 19, 2011, in Las Vegas. (AP Photo/Isaac Brekken) ASSOCIATED PRESS

Αν ασχολείσαι με το πόκερ ή στη χειρότερη περίπτωση ξόδευες κάποια βράδια για να παρακολουθήσεις τα τηλεοπτικά προγράμματα με τα διεθνή τουρνουά, το όνομα "Tony G" σού λέει πολλά.

Πρόκειται για έναν εκ των πλέον δημοφιλών παικτών του Texas hold 'em και των πιο επιτυχημένων στα τραπέζια. Πλακατζής, για να "ψαρώσει" τους αντιπάλους του, και επιθετικός παίκτης που δεν τρόμαζε στο ρίσκο.

Ο κατά κόσμον Αντάνας Γκούογκα εκτός από μετρ του πόκερ είναι Λιθουανός επιχειρηματίας και πολιτικός. Εκλεγμένος μάλιστα Ευρωβουλευτής με τους Φιλελεύθερους.

Από τον ρατσιστή στον... τζογαγόδο Ευρωβουλευτή η Λιέτουβος Ρίτας

Τη Δευτέρα το όνομά του επανήλθε στην επικαιρότητα, όχι γιατί κέρδισε κάποιο μεγάλο κόλπο. Αλλά γιατί αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Λιέτουβος Ρίτας αναλαμβάνοντας την ηγεσία της μετά τα όσα ακολούθησαν του ρατσιστικού παραληρήματος του Γκεντβίντας Βαϊνάουσκας. Ο Λιθουανός μπασκετοπαράγοντας αναγκάστηκε να παραχωρήσει τις μετοχές του και ν' αποχωρήσει από την ομάδα του Βίλνιους για να μην κηλιδωθεί όλος ο σύλλογος και να μπορεί να συνάψει συμφωνία όχι μόνο με Αμερικανούς, αλλά και άλλους παίκτες.

Όλες οι αποφάσεις θα περνούν πλέον από τα χέρια του "Tony G". Για τον οποίο το μπάσκετ είναι η δεύτερη μεγάλη αγάπη του δίπλα στο πόκερ. Μάλιστα υπήρξε στο παρελθόν βασικός χορηγός της λιθουανικής ομοσπονδίας και εκείνος που πλήρωσε για τη wild card του Μουντομπάσκετ 2010 (500.000 ευρώ) αναλαμβάνοντας μάλιστα χρέη μάνατζερ, αλλά και αντιπροέδρου. Έχει λεφτά για ξόδεμα δηλαδή...

Στις πρώτες εξαγγελίες του ανέφερε πως το όνομα δεν θ' αλλάξει και στόχος του είναι να οδηγήσει τη Λιέτουβος Ρίτας σε παλιότερες επιτυχίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK