Δικαιουλάκος: "Νιώθω παγκόσμιος με αυτά τα κορίτσια"

Ο Τζώρζης Δικαιουλάκος, πριν καν μάθει για τον αποκλεισμό της Εθνικής γυναικών από τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ, εξέφρασε την περηφάνια του για ό,τι κατάφεραν τα κορίτσια του στη διοργάνωση.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: "Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτά τα κορίτσια και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το κάθε ματς. Παρά την κούραση είναι απόλυτες επαγγελματίες σε ό,τι κάνουν όλο αυτόν τον καιρό. Με μεγάλη συγκέντρωση μπήκαμε στο παιχνίδι, ήμασταν απίστευτοι στην επίθεση και στην άμυνα.

Ξέραμε όμως ότι δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα του Μαυροβουνίου. Παρότι εμείς τους αναγκάσαμε να παίξουν έτσι ξέραμε ότι θα επιστρέψουν στο δεύτερο ημίχρονο. Το περιμέναμε και έτσι έγινε. Παρόλα αυτά στο τελευταίο δεκάλεπτο ήμασταν στο σκορ όπως θέλαμε να είμαστε και αρχίσαμε πλέον να σκεφτόμαστε τη διαφορά που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Δεν την πήραμε, όμως για άλλη μια φορά έχω να πω πόσο περήφανος είμαι.

Όταν ήρθαμε εδώ, αλλά και πριν από τρία χρόνια, όταν ανέλαβα την ομάδα, κάποιοι μου έλεγαν να μην το κάνω γιατί δεν είναι καλή. Προκριθήκαμε στο Ευρωμπάσκετ σαν πρώτοι. Ήρθαμε εδώ, όλοι έλεγαν δύσκολος όμιλος δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα και είχαμε και ελλείψεις. Περάσαμε με μεγάλες νίκες. Κάναμε άλλες δύο νίκες. Δεν είναι ανάγκη κάποιες φορές να είσαι πρώτος για να νιώθεις χρυσός. Και αυτά τα κορίτσια με κάνουν να νιώθω σε κάθε ματς ότι είμαι παγκόσμιος.

Παρότι έχω πάρει και ευρωπαϊκά μετάλλια, κάθε ματς με αυτή την ομάδα είναι συγκίνηση διότι όλοι ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τη χώρα μας".

Διαβάστε ακόμη:

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 63-76