Εγκλωβίστηκαν στο γήπεδο, τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο

Η ανατριχιαστική στιγμή που οι 5.000 θεατές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας έχοντας παραμείνει στο κλειστό γήπεδο της Στρασμπούρ μετά τη δολοφονική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά κατεγράφη σε video.

Εγκλωβίστηκαν στο γήπεδο, τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο

Το Στρασβούργο και όλη η Γαλλίας θρηνεί για πολλοστή φορά για το χαμό αμάχων. Το βράδυ της Τρίτης το αίμα τους πλημμύρισε τη χριστουγεννιάτικη αγορά της μεγαλούπολης στην Αλσατία. Μια αγορά γεμάτη ζωή, χαμόγελα, φωνές και αθώες ψυχές. Μικρών και μεγάλων.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, τα πυρά του δράστη οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον δύο άτομα (Γάλλος κάτοικος και Ταϊλανδός τουρίστας), ακόμη ένα έχει διαπιστωθεί πως είναι εγκεφαλικά νεκρό, ενώ άλλα δώδεκα, διαφόρων εθνικοτήτων, διακομίστηκαν στα τοπικά νοσοκομεία. Τα τρία εξ αυτών μάλιστα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.

Από την Τρίτη ολόκληρη η Γαλλία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού, τουλάχιστον ως τη σύλληψη του 'μακελάρη', ο οποίος άνοιξε πυρ σε τρεις διαφορετικές φάσεις. Πλέον αναζητείται από τις αρχές όχι μόνο ο ίδιος, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, αλλά και αδερφός του.

Τη δική τους αγωνία βίωσαν οι 5.000 θεατές του Στρασμπούρ-Ολίμπια που βρέθηκαν στο 'Rhenus Sport' για τον μπασκετικό αγώνα του Champions League, δεδομένου ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το γήπεδο. Από τα μέσα της αναμέτρησης ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται η έξοδος από το κλειστό ακόμη και για τσιγάρο, ενώ όταν μετά το τέλος του αγώνα άπαντες ενημερώθηκαν πως πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους έως ότου η αστυνομία εγγυηθεί την ασφάλειά τους.

Τα τραγικά μαντάτα ήταν φυσικό πως θα κυκλοφορήσουν μέσω των κινητών τηλεφώνων, αλλά η ανταπόκριση στις εντολές που δόθηκαν ήταν η πρέπουσα. Μάλιστα με παρότρυνση του χειριστή του ήχου άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο στη μνήμη των θυμάτων που τόσο άδικα χάθηκαν.

Ουδείς πανικοβλήθηκε, ουδείς προκάλεσε προβλήματα, όπως μετέφεραν οι άνθρωποι του γηπέδου, οι οποίοι 90 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα άρχισαν να εκκενώνουν μία-μία τις κερκίδες του γηπέδου. Μέχρι να δοθεί το ελεύθερο από την αστυνομία, η διοίκηση της Στρασμπούρ είχε φροντίσει να μοιράσει τρόφιμα και υγρά στους θεατές έτσι ώστε ν' αποφευχθούν λιποθυμικά επεισόδια.

Αντίστοιχα συνέβη με τους παίκτες του Στρασβούργου και της Ολίμπια, οι οποίοι έμειναν για αρκετή ώρα στ' αποδυτήρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK