Ερώτηση του Ζαγοράκη για τις Εθνικές ομάδες στο μπάσκετ

Τo γεμάτο καλεντάρι της EuroLeague δεν έχει κενές εβδομάδες για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα οποία ασχολούνται με το αθλητικό τομέα, εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το γεγονός.

Ερώτηση του Ζαγοράκη για τις Εθνικές ομάδες στο μπάσκετ

Στην ομιλία τους, τόνισαν πως το γεγονός αυτό θα έχει επιπτώσεις στο μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς από την στιγμή που η EuroLeague δεν θα έχει κενές ημερομηνίες, αυτόματα αυτό σημαίνει πως οι πρωτοκλασάτοι παίκτες που θα αγωνίζονται στην διοργάνωση, δεν θα μπορούν να βοηθήσουν τις εθνικές τους ομάδες.

Μάλιστα, για το γεγονός τοποθετήθηκε και ο Ελληνας ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης, κάνοντας παρέμβαση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, λέγοντας τα εξής: "Για εμάς το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διαφυλάξουμε το δικαίωμα των παικτών να παίζουν με την εθνική ομάδα τους. Δεν θέλουμε να πάρουμε θέση στην εν εξελίξει διαμάχη ανάμεσα στην FIBA και την ECA. Αντιθέτως, θέλουμε να ενθαρρύνουμε τον διάλογο ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, ώστε στο τέλος το ευρωπαϊκό μπάσκετ να είναι πιο δυνατό και πιο ενωμένο. Οι παίκτες και η συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης από κάθε πλευρά".

Στην συνέχεια, συνεργάτες του Θοδωρή Ζαγοράκη, επεσήμαναν πως: "Η διαμάχη των οργανισμών δεν θα πρέπει να επηρεάζει, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, το δικαίωμα των παικτών να πάρουν μέρος στις διοργανώσεις με τις εθνικές τους. Ζητάμε από την Επιτροπή να αποφευχθούν τέτοιου είδους καταστάσεις προστατεύοντας τις αθλητικές διοργανώσεις από μια λανθασμένη εικόνα".

Οι Ευρωβουλευτές που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένα θέμα ήταν οι εξής: Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Ισπανός Σαντιάγκο Φίσας Αϊχέλα, ο Βέλγος Μαρκ Ταραμπέλα, ο Πολωνός Μπόγκνταν Βέντα κι η Γαλλίδα Βιρζινί Ροζιέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK