Πόσα θα χάσει η Φενέρμπαχτσε, αν φύγει η Dogus

Η δήλωση - βόμβα του υποψήφιου προέδρου της Φενέρμπαχτσε για το μέλλον της συνεργασίας με τον τουρκικό κολοσσό, η οποία επιβεβαιώθηκε αργότερα, θ' αλλάξει πλήρως τα δεδομένα.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η σκληρή προεδρική μάχη στη Φενέρμπαχτσε εμπεριέχει και... χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Όπως η δήλωση του Αλί Κοτς, του μεγάλου αντιπάλου του Αζίζ Γιλντιρίμ (στο τιμόνι από το1998) στις εκλογές του τουρκικού συλλόγου.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας έριξε τη... βόμβα του επιχειρώντας να πλήξει όσο είναι δυνατόν τη δημοφιλία του Γιλντιρίμ και ταυτόχρονα να κερδίσει ο ίδιος έδαφος. " Ακούμε ότι η Dogus θα φύγει από το μπάσκετ και αν αποδειχθεί αληθές, θα είναι μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Δυστυχώς υπάρχει πολλή αλήθεια σε αυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κοτς και προκάλεσε αναταραχή. Ούτως η άλλως ο Γιλντιρίμ δεν το διέψευσε, αντιθέτως το επιβεβαίωσε.

Αλήθεια είναι πως διάφορες φήμες είχαν κυκλοφορήσει επί του θέματος. Είχαμε μείνει πως θα μειωθεί απλώς το ποσό της ετήσιας χορηγίας. Τώρα τα δεδομένα μοιάζουν ν' ανατρέπονται. Διότι αν φύγει το... χρήμα της Dogus, λόγω της κατακόρυφης πτώσης της λίρας, τότε στη Φενέρμπαχτσε θα πρέπει να μεταβάλουν την πολιτική τους σε κάθε επίπεδο.

Τέτοια εποχή πέρυσι Φενέρμπαχτσε - Dogus είχαν συνάψει σύμβαση διάρκειας τριών ετών ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ!

Αν, όπως όλα δείχνουν, αποχωρήσει ο επιχειρηματικός κολοσσός του πλουσιότερου Τούρκου, τότε η Φενέρμπαχτσε θα χάσει αυτομάτως το μισό της μπάτζετ της επόμενης σεζόν! Από τα 30 εκατομμύρια θα πέσει στα 15 και οι κινήσεις της θα πρέπει να είναι μετρημένες τουλάχιστον. Ίσως χρειαστούν αναπροσαρμογές συμβολαίων (του Σλούκα φερ' ειπείν είναι στο 1.5 εκατομμύριο), ίσως ψάξει στην αγορά για παίκτες που θα έχουν χαμηλότερες απολαβές.

Πώς ακούγονται όλα αυτά στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

News 24/7

24MEDIA NETWORK