Τους "γράφει" κανονικά ο Ντατόμε

Ο Λουίτζι Ντατόμε χαρακτήρισε ως "τρέλα" την τέλεση αγώνων από πλευράς FIBA μεσούσης της σεζόν και ξεκαθάρισε πως δεν εγκαταλείπει την Φενέρμπαχτσε για την εθνική Ιταλίας!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Όλο αυτό το διάστημα πολύς κόσμος είχε εύλογα ερωτήματα για τη στάση των διεθνών παικτών στον... πόλεμο χαρακωμάτων μεταξύ της FIBA και της Euroleague, με αντικείμενο διαμάχης των δύο πλευρών τη διεξαγωγή αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ε, λοιπόν, η πρώτη επίσημη θέση κάποιου εξ αυτών είναι πλέον πραγματικότητα, με τον Τζίτζι Ντατόμε της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρμπαχτσε να επιλέγει να βγει μπροστά και να μην κρύβεται στο σκοτάδι, ξεκαθαρίζοντας μέσω δήλωσης του σελίδα του στο Facebook, πως δεν πρόκειται ν' αφήσει το σύλλογό του για να πάει να παίξει μέσα στη σεζόν με την εθνική Ιταλίας, παρότι έχει κληθεί να το κάνει.

" Τα παράθυρα της FIBA είναι μια κακή ιδέα. Μπήκαν χωρίς να συναινέσουν οι ομάδες που πληρώνουν τους παίκτες. Η Φενέρμπαχτσε δεν μου έχει απαγορεύσει τη συμμετοχή, αλλά εάν πάω στην εθνική, θα λείψω από κάποια παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν στη συνέχεια.

Η FIBA κερδίζει χρήματα από τα προκριματικά, ενώ οι παίκτες που δεν πληρώνονται όταν παίζουν με τις εθνικές, καλούνται ν' αφήσουν τις ομάδες που τους πληρώνουν. Η πρόταση της FIBA επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα των παικτών με συνεχόμενα ματς.

Λένε ότι αυτό γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Αλλά εκεί, στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα παιχνίδια είναι πολύ λιγότερα. Οι παίκτες θα έπρεπε έχουν ερωτηθεί για όλα αυτά. Τώρα είναι στη μέση ενός πολέμου και υποχρεωμένοι να διαλέξουν. Τρέλα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιταλός διεθνής φόργουορντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK