Όλη η αλήθεια για τον Στέφαν Λάσμε

Ο ποινικολόγος, Γιάννης Μαρακάκης, αποκαλύπτει στο Contra.gr τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση ντόπινγκ του Στεφάν Λάσμε, την οποία έχει αναλάβει σε μια προσπάθεια να μην τεθεί σε κίνδυνο η καριέρα του παίκτη.

Όλη η αλήθεια για τον Στέφαν Λάσμε

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η υπόθεση του Στέφαν Λάσμε, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση μαριχουάνας μετά από έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε στο παιχνίδι της Γαλατασαράι με την Καρσίγιακα.

Όπως είχε αποκαλύψει το Contra.gr, ο ποινικολόγος, Γιάννης Μαρακάκης, ανέλαβε την υπόθεση του έμπειρου σέντερ, ο οποίος διώκεται πειθαρχικά για χρήση μαριχουάνας.

Όπως είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, στο Contra.gr ο κ.Μαρακάκης, πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη "Ο Λάσμε θα παραδεχθεί ότι έκανε χρήση μαριχουάνας δύο μέρες πριν από τον αγώνα και ότι κατά τον επίμαχο έλεγχο δυστυχώς υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να ανιχνευθεί στα ούρα του. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που μπορεί να γνωρίζει ο μέσος αθλητής. Και δεν μιλάμε για μια ουσιαστική παράβαση φαρμακοδιέγερσης. Αυτή η ουσία ανήκει σε αυτές που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να δώσουν αγωνιστικό πλεονέκτημα σε αθλητή ταχυδυναμικού αθλήματος, όπως είναι το μπάσκετ".

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Ο κ.Μαρακάκης βρίσκεται, πλέον, στην Αθήνα, αφού ολοκληρώθηκε η πειθαρχική διαδικασία και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η καριέρα του πελάτη του. Όπως υπογράμμισε "Γυρνάω από την Κωνσταντινούπολη ευχαριστημένος. Αφενός ως συνήγορος του κ. Λάσμε και αφετέρου ως άνθρωπος που τον αντιμετώπισαν με απόλυτο επαγγελματισμό, σεβασμό, συνέπεια και φιλοξενία”.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Η ΟΜΑΔΑ

Πέραν της πειθαρχικής επιτροπής της ομοσπονδίας μπάσκετ της Τουρκίας, ο Γιάννης Μαρακάκης είχε συνάντηση και με το νομικό εκπρόσωπο της Γαλατά, αλλά και τον τζένεραλ μάνατζερ, οι οποίοι ευθύς εξ αρχής εξέφρασαν τη στήριξη και το σεβασμό στον παίκτη, τονίζοντας ότι θα είναι στο πλευρό του.

Πλέον, αναμένεται η οριστική απόφαση της υπόθεσης, για την οποία υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αναγνωριστεί το γεγονός ότι πρόκειται για μία ουσία που δεν θεωρείται ντόπινγκ ή απάτη (αφού δεν προσφέρει αγωνιστικό πλεονέκτημα), ενώ ιατρικά είναι αποδεδειγμένο ότι παραμένει στον ανθρώπινο οργανισμό πολλές μέρες μετά τη χρήση.

Εφόσον όλα πάνε καλά και ο Στέφαν Λάσμε γλιτώσει τη βαριά τιμωρία, στη συνέχεια θα επικεντρωθεί στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, χωρίς φυσικά να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παραμείνει στη Γαλατασαράι. Εξάλλου, έχει φανατικούς υποστηρικτές εκεί που αναγνωρίζουν την προσφορά του στο σύλλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αποκλειστικό: Ο Μαρακάκης πάει να σώσει τον Λάσμε!
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Λάσμε

News 24/7

24MEDIA NETWORK