Η Euroleague κέρδισε την προσφυγή, απάντησε με ένσταση η FIBA

Χάθηκε η ευκαιρία να βρεθεί η "χρυσή τομή" μεταξύ Euroleague-FIBA ή πρόκειται για κινήσεις τακτικής;

Η Euroleague κέρδισε την προσφυγή, απάντησε με ένσταση η FIBA

Πάνω που Euroleague και FIBA είχαν βρει σημείο επαφής ρίχνοντας νερό στο κρασί τους, τα γεγονότα της 6ης Ιουνίου ήρθαν να ταράξουν τα νερά και να πολώσουν το κλίμα.

Αρχικά η Euroleague ανακοίνωσε πως το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε υπέρ της ελεύθερης συμμετοχής των ευρωπαϊκών συλλόγων σε όποια διοργάνωση επιθυμούν δίχως τον κίνδυνο των τιμωριών που έφταναν μέχρι υποβιβασμούς και αποκλεισμούς από τα τα εγχώρια πρωταθλήματα. Απαγόρευσε επίσης, με την ετυμηγορία του, οποιαδήποτε κύρωση προς της εθνικές ομοσπονδίες που είχαν αντιταχθεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τούτο σήμανε αυτομάτως η Euroleague αποκτούσε το αναφαίρετο δικαίωμα να διοργανώσει το Eurocup με τους δικούς της κανόνες-όρους, αφού για την Ευρωλίγκα δεν τίθεται οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

Στη συνέχεια όμως ήρθε η απάντηση της FIBA. Με τη μορφή της ένστασης κατά της πρωτόδικης και προσωρινής, διαταγής, όπως τη χαρακτήρισε, στην ανακοίνωσή της.

Από την Παγκόσμια Ομοσπονδία έλεγαν πως είχε ήδη αποφασιστεί να μην επιβληθούν ποινές σε ομοσπονδίες ή συλλόγους και πως η κίνηση αυτή της Euroleague έγινε με στόχο να πιέσει καταστάσεις. Προσέθεσαν δε στη σχετική ανακοίνωση πως ουδέποτε ακούστηκε η δική τους θέση στο δικαστήριο, τα στοιχεία δηλαδή ήταν ελλιπή, και ζήτησαν να γίνει εκ νέου αναψηλάφηση της δίκης με εξέταση της ένσταση.

" Θα συνεχίσουμε ν' αγωνιζόμαστε εναντίον αυτών των παράνομων πρακτικών προστατεύοντας τα συμφέροντα των ενδιαφερόμενων μερών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ", υποστήριξαν κάνοντας λόγο για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στην Ευρώπη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK