Η Φενέρμπαχτσε το ντέρμπι με αλάνθαστο Σλούκα

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 73-69 στο ντέρμπι του τουρκικού πρωταθλήματος και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη για την πρωτιά στην κανονική περίοδο, μολονότι η Εφές προστάτευσε τη διαφορά των εννέα πόντων.

Η Φενέρμπαχτσε το ντέρμπι με αλάνθαστο Σλούκα
Σλούκας Εφές Φενέρμπαχτσε

Μ' έναν απίθανο στο δεύτερο δεκάλεπτο του Κώστα Σλούκα η Φενέρμπαχτσε επιβλήθηκε 73-69 της Εφές στο κλασικότερο ντέρμπι του τουρκικού πρωταθλήματος και ζωντάνεψε τις ελπίδες πρωτιάς στην κατάταξη πριν από τα πλέι οφ, υστερώντας πάντως στην ισοβαθμία.

Ο Έλληνας γκαρντ είχε 10 πόντους (4/4 δίποντα, 2/2 βολές), 6 ασίστ και 2 ριμπάουντ μέχρι την ανάπαυλα και συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προηγηθεί 44-23 στο 20' και έχει ισχυρό αβαντάζ ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Ο "Ζοτς" πάντως επέλεξε να παίξει με τον Ντίξον στο τρίτο δεκάλεπτο και οι γηπεδούχοι έχασαν τον προσανατολισμό τους. Ο Άντιτς έδωσε σκορ για το 51-28 και το 55-36, αλλά από το 62-43 η κατάσταση άλλαξε άρδην.

Η Εφές άρχισε την αντεπίθεσή της και εκμεταλλεύτηκε τα αντίπαλα λάθη χτίζοντας φάση-φάση επιμέρους σκορ 15-0. Με βάση αυτό έφτασε ακόμη και στο -3 (66-63) έχοντας μάλιστα χαμένο τρίποντο για την ισοφάριση.

Την κατάλληλη στιγμή πάντως Μπογκντάνοβιτς και Σλούκας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και όρισαν τη μοίρα του αγώνα. Μάλιστα στο 73-65 από 2/2 βολές του Ντίξον οι γηπεδούχοι άγγιξαν τη διαφορά των εννέα πόντων με την οποία είχαν χάσει στον α' γύρο. Ο Γκρέιντζερ όμως φρέναρε την προσπάθειά τους και η ομάδα του Ίβκοβιτς διατήρησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας.

Ο διεθνής πλέι μέικερ είχε συνολικά 12 πόντους με 4/5 δίποντα και 4/4 βολές. Έμεινε πάντως στις 6 τελικές. Ήταν από τους πέντε της Φενέρμπαχτσε με διψήφιο αριθμό πόντων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK